• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

10:41

VESIĆ: Za kanalizaciju na levoj obali Dunava 35 miliona evra

Beograd

VESIĆ: Za kanalizaciju na levoj obali Dunava 35 miliona evra

Podeli vest

Ugovor sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava biće potpisan u narednim danima, a krajem oktobra bi trebalo da bude raspisan tender za radove, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

 - To je istorijska odluka za građane na levoj obali Dunava -  istakao je Vesić za Studio B.

On je rekao da će Grad Beograd uzeti kredit od EIB-a u iznosu od 35 miliona evra i da će sam uložiti 13 miliona evra.

 - Od EIB-a smo već dobili donaciju od milion evra za projektovanje čitave kanalizacone mreže koja je potpisana u julu. Uspeli smo da završimo posao koji je trajao nekoliko godina -  rekao je Vesić.

On je dodao da je izgradnja kanalizacije planirana mnogo duže i nisu samo uzrok bile poplave koje su se nedavno desile, već su one samo ubrzale proces.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove.

 - To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena -  objasnio je on.

Vesić je podsetio i da JP "Srbijavode" trenutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala.

 - Ovih dana raspisan je i tender za izgradnju doma zdravlja u Borči, tako da će oko 150.000 građana na levoj obali Dunava imati bolje uslove za život. Dobra vest za njih je i da je Srbija pred potpisivanjem ugovora za izgradnju puta Zrenjanin - Beograd u okviru koga će biti uređen Zrenjaninski put koji ide duž leve obale dunava, što će mnogo značiti za građane ovog dela grada -  zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set