• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

14.10.2019

14:11

(FOTO) RADOJIČIĆ: Škola „Veljko Ramadanović” jedna od najboljih za učenike oštećenog vida u ovom delu Evrope!

Beograd

(FOTO) RADOJIČIĆ: Škola „Veljko Ramadanović” jedna od najboljih za učenike oštećenog vida u ovom delu Evrope!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem Školu za slepe i slabovide učenike „Veljko Ramadanović” u Zemunu, povodom radova na uređenju dvorišta, ograde i sportskih terena

Gradonačelnik je podsetio da je ovu školu obišao u maju ove godine, kada se uverio da ona dobro radi.

– Sada, šest meseci kasnije, došao sam da vidim da li se radovi o kojima smo tada razgovarali završavaju. Zadovoljstvo mi je da je dvorište asfaltirano i da su završene taktilne staze koje đacima omogućavaju pristup svim delovima dvorišta, kao i da se ovde obuče za samostalno kretanje ulicama grada Beograda. Opština Zemun je u radova uložila šest miliona dinara – rekao je Radojičić.

Foto: Beograd.rs

On je pohvalio dobar i odgovoran rad opštine i istakao da se u dobroj saradnji saradnji Grada Beograda, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, opština i resornog ministarva završavaju važni projekti koji su interesu dece.

–Došao sam i da podržim ovu decu, koja moraju da imaju dobre uslove za svoje školovanje. Imali smo priliku danas i da razgovaramo sa njima i oni su vrlo zadovoljni i optimistični. Jedan dečak nam se i pohvalio svojim upehom u plivanju. Zato smo mi ovde, da ih podržimo i da im omogućimo da nastave sa svojim obrazovanjem i uspesima – naveo je gradonačelnik i istakao da je ovo jedna od vodećih škola u ovom delu Evrope za decu oštećenog vida.

Foto: Beograd.rs

On je ukazao da je važno da se i dalje ulaže u ovu školu, kako bi se đacima omogućili što bolji uslovi rada, ali i kako bi se učenici u njoj što bolje pripremili za samostalno snalaženje u gradu u svakodnevnom zivotu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić zahvalio je gradonačelniku na poseti i naglasio da ova opština nastavlja sa infrastrukturnim radovima i ulaganjima u osnovne škole. 

Foto: Beograd.rs

–Zemun pored 17 osnovnih škola vodi računa i o tri specijalne i jednoj muzičkoj školi. Danas smo se uverili kako se privode kraju radovi u školskom dvorištu „Veljko Ramadanović”, a obićićemo i ostale škole – poručio je Matić.

On je objasnio da je opština Zemun podelila radove na obnavljanju škola u dve faze, tako da prva faza podrazumeva renoviranje školskih dvorišta, ograda i drugih neophodnih stvaru u 11 osnovnih škola. 

Direktorka škole Radmila Laban je precizirala da su u školi urađeni poligon za orijentaciju i kretanje, delovi senzornog vrta koji bi uskoro trebao da bude završen u sklopu čega je letnja učionica i mirisni deo vrta, zatim asfaltiranje dvorišta sa taktilnim stazama, fiskultarna sala, video obezbeđenje i druge stvari. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set