• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

20.10.2019

14:31

RUSKI HOR ALEKSANDROV NA TRGU REPUBLIKE! Svečani koncert u čast oslobođenja Beograda (VIDEO)

Beograd

RUSKI HOR ALEKSANDROV NA TRGU REPUBLIKE! Svečani koncert u čast oslobođenja Beograda (VIDEO)

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, ruski vojni ansambl "Aleksandrov" održao je danas svečani koncert na Trgu Republike u prestonici Srbije

Koncertu na otvorenom prisustvovao je veliki broj građana, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i učesnici memorijalnog defilea, koji je prethodno održan na potezu od hotela "Moskva" do palate "Albanija".

Ansambl Aleksandrov osnovan je 12. oktobra 1928. godine, a u početku je imao 12 članova i predvodio ga je Aleksandar Aleksandrov.


Nastupali su na ratnim žarištima širom sveta, a Crvenu armiju 26. juna 1941. godine na front u toku Drugog svetskog rata ispratili su pesmom "Sveti rat".

Jedini su ruski hor koji je nastupao u sedištu NATO, 2007. godine, a izveli su upravo svoju pesmu "Sveti rat".

Nastupali su u Jugoslaviji, Avganistanu, Poljskoj, Finskoj, Siriji i mnogim drugim zemljama, a pevaju na gotovo svim jezicima sveta, uključujući kineski i indijski.

Ansambl koji danas broji 200 članova, na repertoaru ima 2.000 numera.

Ansambl ovog hora zadesila je i nesreća 2016. godine, kada su 64 njihova člana izgubilo život u padu aviona, koji ih je poveo iz Adlera u Rusiji ka vojnoj bazi Hmejmim u Siriji.


Povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda, sadašnji rukovodilac ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" Genadij Sačenjuk je zajedno sa Vesićem položio vence u parku Aleksandrov u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set