• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.10.2019

16:54

ĐILAS MISLI DA SVI NA VLASTI KRADU KAO ON! VESIĆ: On bi našao način da pokrade i deponiju

Beograd

ĐILAS MISLI DA SVI NA VLASTI KRADU KAO ON! VESIĆ: On bi našao način da pokrade i deponiju

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prokomentarisao je danas optužbe Dragana Ðilasa da je ugovor o izgradnji spalionice na deponiji Vinča, koju je potpisao grad, štetan po građane i da je reč o "pljački veka", rečima da to izgovara čovek koji je pokrao Beograd i koji bi našao način da pokrade čak i samu deponiju

"Polazeći od sebe, Ðilas misli da je cilj svakoga ko se nađe na čelu prestonice da pokrade Beograd. Za razliku od Ðilasa, mi Beograd gradimo i nastavićemo da ga gradimo i uređujemo", istakao je Vesić u saopštenju.

Ðilas, koji je sada lider Stranke slobode i pravde, na današnjoj konferenciji ponovio je optužbe na račun gradskih vlasti zbog ugovora koji su potpisale sa francuskom kompanijom "Suez" za deponiju Vinča, tvrdeći da je reč o "pljački veka".

Ðilas je rekao da je Grad Beograd potpisao ugovor za izgradnju spalionice koji će u narednih 30 godina sve građane ukupno koštati milijardu i 148 miliona evra, dodajući da je u vreme dok je on bio gradonačelnik napravljen projekat koji bi koštao 179 miliona evra.

Vesić na to ponavlja da je ceo proces u vezi za javno-privatnim partnerstvom za rešenje deponije Vinča počeo 2007. godine kada je Ðilas bio ministar u vladi Vojislava Koštunice i kada je glasao da počne taj proces.

Naveo je da je Ðilas, kao gradonačelnik Beograda, 2011. godine predložio da se napravi javno-privatno partnerstvo za deponiju Vinca i da je po njegovom predlogu svaka porodica trebalo da plaća taksu od 127 evra godišnje.

"Za 30 godina svaku porodicu je hteo da zaduži u Beogradu za 3.800 evra", naveo je Vesić.

On je rekao i da je Ðilas planirao da uzme kredit od 179 miliona evra, sa kamatama od verovatno pet, šest ili sedam odsto, a da onda građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraća kredit.

To, naveo je Vesić, može da se vidi iz dokumenata jer je, kako je dodao, na Ðilasov predlog Skupština grada 2011. godine tu odluku usvojila.

Vesić je istakao da aktuelna gradska vlast nije zadužila Beograd, već je pronašla partnera koji će da uloži svojih 330 miliona evra.

"Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više račune nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem takse koju će uvesti grad, već će druge račune plaćati manje. U tome se vidi razlika između nas i njega", rekao je Vesić.

Naveo je da je Ðilas, sve što je danas rekao, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada jer je gradski parlament dva puta raspravljao o javno-privatnom partnerstvu za Vinču.

"Sve o čemu Ðilas priča se svodi na krađu jer on misli da svi na vlasti treba da rade ono što je on radio - da kradu. Ali, moram da ga razočaram - otkad njega nema u Skupštini grada, nema krađe".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set