• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.12.2019

10:59

VESIĆ: Izvinjavam se ambasadoru i Kraljevini Švedskoj

Beograd

VESIĆ: Izvinjavam se ambasadoru i Kraljevini Švedskoj

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izvinio se danas ambasadoru Kraljevine Švedske Janu Lundinu zbog negativnih komentara dela opozicije na račun projekcije na Starom dvoru, povodom zimskog praznika Svete Lucije koje je organizovala ambasada te zemlje u Srbiji

Grad Beograd je sinoć sa Švedskom ambasadom organizovao proslavu zimskog praznika Svete Lucije koji se praznuje u toj zemlji, projekcijom na fasadi zgrade Starog dvora na kojoj su prikazani razni motivi iz švedske istorije, kulture, tradicije, što je na društevnim mrežama izazvalo negodovanje dela opozicije, koja nije shvatila o čemu se radi, ali je to iskoristila da "proziva" gradsku vlast.

- Ðilas je noćas napao Skupštinu grada i rekao da mi uništavamno grad i da je to strašno što smo mi radili. Onda se uključila Vesna Pešić, napavši švedskog ambasadora. Zato sam ja reagovao i rekao da je nečuveno to što rade, i da je to bila naša želja da zajedno sa Švedskom upoznamo njihovu kulturu i tradiciju - rekao je Vesić na TV Hepi.

Foto: Tanjug

Dodao je da je na komentare reagovala i ambasada Švedske.

- Koristim priliku da se u ime grada i građana izvinim amabasadoru Lundinu i Kraljevini Švedskoj - rekao je Vesić.

Dodao je da i da je jedina politika tog dela opozicije da vređaju bilo koga ko im se ne sviđa, bilo to Švedska juče ili predsednik Vučić i njegova porodica.

Foto: Tanjug

- Ðilasova bahatost bila bi samo njegov problem da nije javna ličnost i lider stranke. Zato je važno da naši prijatelji iz Evrope razumeju da to što je Ðilas uradio nije stav većinske Srbije i Beograda, već politika agresivne manjine - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

On je naveo da je Ðilas juče u Evropskom parlamentu pokušavao da se predstavi kao evropski političar, a onda iste večeri, kako kaže, napao jednu evropsku zemlju koja je promovisala svoje kulturno nasleđe.

- Problem sa Ðilasom je što njemu smeta sve, svako ko bilo šta uradi pozitivno u Srbiji - rekao je Vesić i dodao da se u Beogradu obeležavaju brojne manifestacije poput Dana Moskve, Beča, kao što su u tim gradovima održavani Dani Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Opozicija sramoti našu zemlju na svakom koraku !

Marija

pre 4 godine

To o lici na Djilasa i njegove saradnike, na vredjanje neistomisljenika pa i stranih drzavljana sa kojima Srbija ima dobru saradnju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set