• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2019

10:31

DOBRA VEST ZA GRAĐANE LAZAREVCA I BARAJEVA! Krenule nove linije BG voza!, DO CENTRA GRADA ZA  SAMO 63 MINUTA! (VIDEO)

Beograd

DOBRA VEST ZA GRAĐANE LAZAREVCA I BARAJEVA! Krenule nove linije BG voza!, DO CENTRA GRADA ZA SAMO 63 MINUTA! (VIDEO)

Podeli vest

Iz Lazarevca i Barajeva danas su krenule nove linije Bg voza.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da će šest polazaka iz Lazarevca i šest polazaka iz Beograda.

-Imamo dve linije – prva je Lazarevac – Ovča – Lazarevac, a druga je Lazarevac –,Resnik – Lazarevac, tako da smo omogućili građanima Lazarevca i Barajeva brzu i,kvalitetnu vezu do centra grada – istakao je zamenik gradonačelnika, dodajući,da to jeste suština funkcionisanja jedne velike metropole gde god žive da imaju,brzu vezu do centra Beograda.

OBJAVLJENA ODLUKA O CENI VRTIĆA U BEOGRADU ZA NAREDNU GODINU! Evo koliko će roditelji sada plaćati!

- Građani će od  Beograda (Vukov spomenik) do Lazarevca putovati tačno 63 minuta – kaže on.

Foto: Beograd.rs

Kako je napomenuo, autobusom se od centra Lazarevca do autobuske stanice "Laste" putuje oko 80 minuta pod uslovom da autobus ne upadne u gužvu, jer tada to putovanje traje i duže.

Polasci su radnim danima iz Lazarevca u 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50 i 18. 40, a polasci ka Lazarevcu su 4.47. 6.30, 7.50, 12.30, 14.50 i 17.40.

-Pokrivena su oba špica i ljudi mogu da dođu da rade u Beograd, a mogu i da se vrate u Lazarevac, pored toga biće danas i jedna kružna autobuska linija “Laste” koja će povezivati železničku stanicu Lazarevca sa autobuskom stanicom u Lazarevcu, tako da ćemo građanima koji koriste BG voz moći brzo da se prevezu do autobuske stanice – kaže on.

Foto: Beograd.rs

Na ovaj način smo, kako kaže, nastavili sa širenjem gradske železnice.

- Mi smo 1. septembra već produžili BG voz do Mladenovca obuhvatili smo i Sopot, ovaj sistem je pokriven Bus plus karticu, ne plaća se dodatna karta - naglasio je Vesić.

VESIĆ: Nikoli stan od Beograda, brinemo o deci

Foto: Beograd.rs

Na ovaj način smo, kako je dodao, većinu prigradskih opština pokrili BG vozom.

- Kada smo pokrivali Mladenovac i Sopot 1. septembra i danas Lazarevac i Barajevo, mi smo koristili postojeće pruge. To govori i da je i ranije moglo da se uradi samo što nikoga, pre nas, u Skupštini grada nije interesovalo kako žive građani Mladenovca i,Barajeva i Lazarevca i Sopota - istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kako kaže, mogao je i Đilas da napravi ugovor sa "Srbija Vozom", mogli su i oni da,obezbede lokomotive i kompozicije, mogli su da obezbede kvalitetnu vezu.

- Sistem BG voza danas ima oko 172 kilometra, 2013. godine je imao oko 25 kilometara, U planu nam je da ovaj sistem širimo i on će se širiti nezavisno od metroa, mada će jednog dana metro i laka železnica činiti jedan sistem - istakao je Vesić.

Naglašava da su u planu i dve nove linije - jedna je Makiš – Rakovica – Karaburma, a druga je Novi Beograd – Aerodrom Nikola Tesla, Nacionalni stadion u Surčinu i dodaje da je ona planirana da bude oko 16,2 kilometara, ali da će se ta linija produžiti do Obrenovca.

Kako je naglasio, u toku je remont pruge, koji će trajati do 2021. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pomracenje uma

pre 4 godine

Hahaahah 60min. Bilje da ga ni nema. U normalnim zemljama za 60 min predjes 300km. Mada dobro je dok je zima, jer zbog brzine predpostavljam da putnici guraju voz pa im bar nece biti hladno. Svaka cast predsednice Aleksandre Vucicu. (Msm nema on nista sa ovim, ali kao sto nema ni sa izgradnjom puteva, jer od kada to predsednik gradi puteve, ja u ustavu to ne nadjoh. Tako da ako ima veze sa saobracajem, evo mu ga.) BTW jesu to brze pruge Srbije?

Ivan

pre 4 godine

Brže kolima pređeš tih 56km. Iz naselja u okolini Pariza koja su udaljena 100km od centra se putuje 15min vozom a kod nas 56km za 1h. Mi izgleda živimo u 19 veku.

Saradžogla

pre 4 godine

А онда буде ... Воз отказан јер недостаје гарнитура! ... Знам железницу боље него свој џеп. Да не заборавим ... Због тоталне небриге према машиновођама никада им није било горе него сада!Само уобичајена мало боља контрола здравља и менталитета 80% машиновођа се не би вратили на локомотиву! И још нешто ... You Tube - Погледајте КАТАСТРОФАЛНО стање међу пилотима авио ,,Србија ер''?

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set