• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

19.12.2019

08:24

KVADRAT OD 10.000 EVRA! Beograd dobija NOVU EKSKLUZIVNU LOKACIJU, evo gde će se NALAZITI

Beograd

KVADRAT OD 10.000 EVRA! Beograd dobija NOVU EKSKLUZIVNU LOKACIJU, evo gde će se NALAZITI

Podeli vest

Kvadrat stana u Beogradu na vodi prodat je za 7.918 evra, što ga je učinilo najskupljim kvadratom u Beogradu, ali i celoj Srbiji u prvoj polovini 2019. godine

Ovo su pokazalipodaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), ali stručnjaci smatraju da će veoma brzo ovaj rekord biti nadmašen, i to na drugoj lokaciji! Oni su, naime, jedinstveni da će se nastavkom gradnje Savske promenade, kao i renoviranjem Savskog trga i pretvaranjem bivše Glavne železničke stanice u muzej, ali i završetkom Bulevara Vudroa Vilsona, centar grada proširiti od Kalemegdana i Knez Mihailove, pa sve do Ade Ciganlije!

Foto: informer/M. Đoković

 

- Potpuno će se promeniti vizura ovog dela grada koji je do sada “pucao” do bivše Glavne železničke stanice i Savamale. Ali, neće se promeniti samo ovaj deo gde se grade veliki parkovi, infrastrukturni projekti, nego i takozvani linijski park koji će voditi od “Beograda na vodi” ka Pančevačkom mostu i Adi Huji. On će se totalno izmeniti - nema dilemu Goran Rodić, jedan od čelnika Građevinske komore Srbije.

I on potvrđuje da će ovaj elitni deo da se širi ka Adi Ciganliji.

- U delu takozvanog starog Beograda predviđa se sređivanje lokacije kod Hipodroma, ali i bivšeg “Jugopetrola” koji je pripao “Beogradu na vodi” - obelodanio je Rodić.

Jedna strana Savske ulice potpuno je porušena, više nema onih starih udžerica, ali ni poslednje beogradske piramide, železničkog konačišta... Trenutno još nije poznato šta će se tačno graditi u ovom delu, u pozadini iza buduće Kule Beograd, kao i najvećeg tržnog centra u prestonici.

Foto: informer/M. Đoković

 

Na drugoj strani predstoji rušenje sadašnje Beogradske autobuske stanice (BAS), sređivanje prostora od Savskog trga do Brankovog mosta...

Foto: Beograd.rs

 

- Ovo će biti elitni deo grada. Te stare zgrade u Karađorđevoj ulici mnogi su već otkupili, verujem da će cena dostići blizu 10.000 evra. ovo će biti jedan od najlepših delova za stanovanje, ali i koji je predviđen da Beograđani tu izlaze, biće mnogo kafića, restorana... Stare zgrade koje budu otkupljene biće adaptirane, ali će zadržati sadašnju formu - zaključio je Rodić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Leka

pre 4 godine

JBG-a neka je skupo, da se cuje oa makar ne vredi toliko. Sta ti znaci da imas pare a niko ne zna da ih imas. Srbende vise vole da sirotinja misli da imaju milijarde no da stvarno imaju te sume.

petrovic ranko

pre 4 godine

Krajnje je vreme da prestanete da pravite intervju sa g.Rodićem.Njega je vreme i struka pregazili.Danas imate puno mladih stručnjaka u Zavodu i u Urbanizmu koji su kompetentni sagovornici a rade na tim projektima.Kao i g.Bušatlija(nadam se nisam pograšio)njegovi saveti i finansiske analize se potpuno razlikuju od realnosti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set