• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.12.2019

13:34

SVEČANO OTVORENA PALILULSKA PIJACA! Najmodernija tržnica u jugoistočnoj Evropi (FOTO/VIDEO)

Beograd

SVEČANO OTVORENA PALILULSKA PIJACA! Najmodernija tržnica u jugoistočnoj Evropi (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Danas je zvanično otvorena Palilulska pijaca, u čiju je izgradnju uloženo oko 1,5 milijardi dinara, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je Beograd dobio najmoderniju tržnicu u jugoistočnoj Evropi

Prema Vesićevim rečima, Palilulska pijaca sada predstavlja koncept po kome će se pratiti izgled svih ostalih pijaca u gradu.

Foto: Beograd.rs

- Da bi izdržale koncept supermarketa, pijace moraju da imaju ponudu koja je veća od prodaje voća i povrća, a upravo ovde sve to imamo - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Izgled pijace, koja je otvorena skoro dve godine od početka radova, pobedio je na konkursu održanom pre četiri godine, istakao je Vesić i dodao da je za njega zadužen mladi arhitektonski tim iz Beograda, koji je radio po uzoru na tržnicu u Barseloni.

Foto: Beograd.rs

- Ovaj projekat je bio potreban gradu i ovo je evropski Beograd - poručio je Vesić i dodao da se očekuje rekonstrukcija i Kalenić, Bajlonijeve i Vidikovačke pijace.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić poručio je da se Beograd menja na bolje i da građani mogu da osete te promene.

Foto: Beograd.rs

- Ovo je za mene istorijski dan. Od rugla koji je postojao, danas imate jednu od najmodernijih pijaca u ovom delu Evrope, koja čini krunu mog mandata - istakao je Jovičić.

Novootvoreni objekat se prostire na 12.689 kvadrata, a investicija je koštala oko 1,5 milijardi dinara.

Foto: Beograd.rs

Palilulska pijaca se prostire na četiri nivoa, dok parking obuhvata dva nivoa sa 80 parking mesta.

Na pijaci ima 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 72 modularnih objekata za prodaju mešovite robe.

Foto: Beograd.rs

U njenom sklopu nalazi se i veliki supermarket, a prvenstvo kupovine zakupa imali su nekadašnji zakupci.

Od novembra 2017. godine njihovo radno mesto bio je plato ispred Pete beogradske gimnazije.

Foto: Beograd.rs

Svečanom otvaranju Palilulske pijace prisustvovali su i direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, kao i brojni posetioci.

Foto: Beograd.rs

Palilulska pijaca će imati radno vreme od sedam do 21 čas, a 31. decembra radiće do 18 sati. Zatvorena će biti 1. i 2. januara.

A ovako je Palilulska pijaca izgledala u vreme dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set