• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2020

15:06

RADNA NEDELJA! Vesić obišao radove na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici! EVO KADA ĆE OVA SAOBRAĆAJNICA BITI GOTOVA! (FOTO)

Beograd

RADNA NEDELJA! Vesić obišao radove na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici! EVO KADA ĆE OVA SAOBRAĆAJNICA BITI GOTOVA! (FOTO)

Podeli vest

Radove na rekonstrukciji magistralne saobraćajnice Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, koji su počeli septembra 2019. i čiji se završetak očekuje u martu 2021. godine, a podrazumevaju izgradnju deonice od Ulice Pere Velimirovića do Košutanjaka, obišao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Vrednost radova je 1,4 milijardi dinara, a oni podrazumevaju proširenje postojeće saobraćajnice tako da se dobiju po dve saobraćajne trake u oba smera, a u sredini će se nalaziti tramvajska pruga postavljena na izdignutoj tramvajskoj baštici, kao i biciklistička staza koja će voditi do Mosta na Adi.

Prema Vesićevim rečima, Bulevar patrijarha Pavla je bitan jer predstavlja direktnu vezu građana Rakovice, Vidikovca i dela Čukarice sa Mostom na Adi, tako da će nakon njegovog završetka most dobiti potpunu funkciju.

Foto: Grad Beograd

Nakon izgradnje pristupnih saobraćajnica od Tošinog bunara do Novog Beograda i izgradnje Bulevara heroja sa Košara, koji su omogućili spuštanje sa mosta na Novi Beograd, ali i postavljanja tramvajskih šina preko novog mosta, čime je omogućeno povezivanje Rakovice i Čukarice s Novim Beogradom, sada se, objašnjava Vesić, radi na novom prilazu od Rakovice prema mostu.

Dodao je da se na projektovanju proširenja Bulevara patrijarha Pavla i njegovog povezivanja sa Mostom na Adi radilo pet godina, a da je do sada urađeno izmeštanje korita Topčidarske reke i pravljenje novog korita, čime je dobijen prostor za još dve saobraćajne trake i tramvajsku bašticu u sredini.

- Osim toga, uradli smo novi most u Ulici Pere Velimirovića, a sada radimo njeno povezivanje do Mosta na Adi. Do Košutnjaka ćemo stići do marta 2021. godine, posle ćemo nastaviti izgradnju ka Mostu na Adi. Koristićemo železnički koridor, nećemo ulaziti u park, iako su nekada planirali da se ulazi u park, tako da će park biti sačuvan - rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Naveo je da je u okviru projekta planirano i povezivanje s tramvajskom okretnicom u Rakovici "21. maj" i dodao da će ove godine biti raspisan tender za idejno rešenje.

- Bulevar patrijarha Pavla je veza između Mosta na Adi i Mosta na Adi Huji, koji ćemo početi da gradimo 2021. To će biti unutrašnja obilaznica, a to znači da ćemo sve ove ulice, i Pere Velimirovića, Crnotravsku, Save Maškovića, pa sve preko auto-puta pema mostu raditi u četiri trake i tako dobiti jednu unutrašnju obilaznicu koja će povezivati dva mosta - objasnio je Vesić.

Na taj način, naveo je, biće rasterećen centar grada, jer građani više neće morati da ulaze u grad kako bi došli od Mosta na Adi Huji do Mosta na Adi, već će moći da koriste tu unutrašnju obilaznicu.

Foto: Grad Beograd

U planu i izgradnja tunela ispod Topčidera koji će povezati Autokomadnu i Topčider.

- To govori koliko stotina miliona evra smo već potrošili i koliko još moramo da potrošimo kako bi Most na Adi bio u punoj funkciji - rekao je Vesić.

Radove su sa Vesićem obišli i državni sekretar u MUP-u Miroslav Miličković, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set