• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

17.02.2020

14:40

BEOGRAĐANKA OTKUCALA KARTU NA LINIJI 27E,  a kad je videla koliko para su joj skinuli... ŠOK!

Beograd

BEOGRAĐANKA OTKUCALA KARTU NA LINIJI 27E, a kad je videla koliko para su joj skinuli... ŠOK!

Podeli vest

Beograđanka R.M. se otkucala u autobusu na liniji 27E, ali je sutradan sačekalo neprijatno iznenađenje!

- Dopunila sam nepersonalizovanu Busplus karticu na kojoj sam imala oko 250 dinara. Uplatila sam 900 dinara i dobila bonus od 100 dinara. Kartu sam prvi put kucala dva dana kasnije na liniji 27E , ali sam ostala šokirana kada sam sledećeg dana, opet na liniji 27E, videla da imam samo jos 99 dinara. Bila sam neprijatno iznenađena i tražila sam da se ceo slučaj ispita. Obratila sam se ljudima iz Busplusa, poslala sam im slip račun gde se vidi uplata kredita, kao i broj kartice. Jasno vam je da za par dana nisam mogla da kucam toliki broj karata - u neverici je ispričala R. M.

Nakon što je svoju žalbu sa računom kao dokazom priložila zaposlenima u ovoj kompaniji ubrzo je usledio i odgovor.

- Konsultovali smo se sa našom tehničkom službom kako bismo proverili tehničku ispravnost validatora i dobili smo potvrdu da je validator bio apsolutno ispravan. U sistemu vidimo za ovu karticu odabir od četiri grupne karte za zone 1, 2, 3 i 4 i iz tog razloga vam je skinuto 1.076 dinara. Jako je važno da se kartica validara na tačno predviđenom mestu za to, bez prevlačenja preko celog ekrana validatora - navedeno je u odgovoru na žalbu naše sugrađanke.

Foto: Tanjug

Sugrađanka je, međutim, tražila dodatne provere, od kojih i snimke sa kamere vozila u kome je upotrebila famoznu karticu.

- Da sam kucala grupnu kartu za četiri osobe o bi se videlo na snimku. Naime, za takvu operaciju morala bih da kliknem barem tri puta na validator, izaberem grupnu kartu, zonu i potvrdim sve to. Nisam uvela u autobus ceo vrtić pa da su mi trebale tolike karte. Imaju kamere u vozilima i mogu da utvrde da govorim istinu. Aparat ne očitava grupnu kartu ako se ista prevlači preko celog ekrana, već mora prstom da se klikne na opciju koju želite. Jedino što mogu da kažem da validator na zadnjim vratima nije davao znak da je očitao kartu i da sam nakon deset minuta očitala istu na srednjim vratima. Sutradan sam videla da nema kredita. Nisam dotakla prstima validator, a kamoli birala grupne karte - rekla je sugrađanka iz Mirijeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
98d

pre 4 godine

Dva puta otkucam kartu a kaze nemate dovoljno kredita a ja uplstila pre 2 min i omala 690 din.48 autobus.Udjem u trolu i sve ok otkucam.Pisala sam gsp u.

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set