• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

21.03.2020

23:45

VESIĆ: Naredne nedelje podela paketa pomoći penzionerima!

Beograd

VESIĆ: Naredne nedelje podela paketa pomoći penzionerima!

Podeli vest

Naredne nedelje penzionerima koji imaju primanja niža od 30.000 dinara biće podeljeni paketi pomoći budući da usled korona virusa ne smeju da izlaze iz svojih domova, rekao je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

On je gostujuhi na TV Pink rekao da će preko 100 šlepera robe doći u beogradsku "Arenu“ gde će u utorak početi pakovanje paketa, a zatim u četvrtak isporuka robe penzionerima.

Kako je rekao, biće podeljeno 173.000 paketa, u kojima će biti kako prehrambenih namirnica, tako i higijenskog materijala.

Tako ćemo pomoći najstarijim sugrađanima da lakše prežive ovu situaciju usled koje sada ne mogu da izađu iz svojih domova, rekao je Vesić.

Dodao je da je važno da kao društvo pokažemo solidarnost sa najstarijima.

"Oni su nas obrazovali, izgradili ovu zemlju i vreme je da sada mi brinemo od njima“, rekao je Vesić.

Podsetio je da je na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije, večeras u 20.00 časova do daljeg ukinut javni prevoz na teritoriji Grada Beograda i da su kompanije za svoje radnike koji moraju da rade, već organizovale prevoz.

Rekao je i da će se nastaviti sa čišćenjem gradskih ulica hlorom naročito prilazi zdravstvenim ustanovama, i onih ulica kojima prolazi javni prevoz.

Sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Žarko Malinović rekao je da se nastoji da se građanima obezbedi dobra snabdevenost namirnicama i da ima dovoljno robe.

"Veoma je opasno ono što se desilo pre dva dana kada su putem raznoraznh vajber grupa i društvenih mreža plasirane informacije da nema goriva. Mi imamo sopstvene rezerve i proizvodnju i jednog od najvećih proizvođača u regionu, ovo nije 1992. godina, goriva imamo“, rekao je Malinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set