• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

10:22

VESIĆ: Očišćene trase koridoriskih linija gradskog prevoza

Beograd

VESIĆ: Očišćene trase koridoriskih linija gradskog prevoza

Podeli vest

Sva vozila Zimske službe Beograd puta su na terenu, a prvo su očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za RTS.

On je precizirao da je trenutno na terenu 70 kamiona, 22 multikar i 15 utovarnih vozila, kao i 124 radnika Zimske službe Beograd-puta.

"Sinoć je oko 20 časova počeo da pada sneg, u višim delovima grada je palo preko deset centimentara i imamo najavu da će nastaviti da pada do sutra u 14 časova te da će pasti još oko 15 centimetara. Mi se nalazimo u trećem stepenu pripravnosti. Sada prvo čistimo 32 koridorske linije gradskog prevoza i to je prvi A prioritet, a sve ostale ulice su prvi B prioritet. Tokom jutra smo uspeli da očistimo i jedan i drugi prioritet, bacili smo oko 380 tona soli, 150 tona mešavine, ulice su prohodne, a ima i manje saobraćaja", istakao je Vesić.

Foto: Tanjug

On je dodao da su na terenu i radnici svih drugih komunalnih preduzeća, JKP "Gradska čistoća" čisti stajališta koja su u funkciji, JKP "Zelenilo Beograd" trotoare, čisti se ispred domova zdravlja i bolnica jer su to sada najvažnije institucije koje moraju da budu dostupne građanima.

"Preduzete su sve mere zaštite za radnike koji se nalaze na terenu. Tokom noći je stigao avion iz Kine u kome se nalazi oko sto hiljada maski koje su poklonili kineski privrednici koji žive i rade u Beogradu i to će biti dovoljno za potrebe svih naših službi za 12 dana", naglasio je zamenik gradonačelnika.

On je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuća i poslušaju savete iz Vlade Srbije i epidemiologa kako bismo svi zajedno izašli iz ove krize, preneo je Beoinfo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Oko 900 radnika na ulicama čisti sneg
Beograd

Vesić: Oko 900 radnika na ulicama čisti sneg

Komunalne službe su potpuno spremne, a na ulicama je trenutno oko 900 radnika iz različitih gradskih preduzeća koji čiste ulice, trotoare, autobuska stajališta i prilaze domovinma zdravlja, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

24.03.2020

09:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set