• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2020

16:13

BEOGRAD SE ZATVARA AKO KORONA PREĐE OVU GRANICU! Epidemiolog otkrio u kome slučaju će prestonica biti izolovana!

Beograd

BEOGRAD SE ZATVARA AKO KORONA PREĐE OVU GRANICU! Epidemiolog otkrio u kome slučaju će prestonica biti izolovana!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da bi moglo doći do još većeg stepenja ograničavanja kontakata ukoliko bi se, na primer, broj zaraženih u Beogradu naglo povećao.

"Ulazimo uskoro u četvrtu nedelju i sada je važno nastaviti sa sprovođenjem mera socijalnog distanciranja. Ako bi broj potvrđenih slučajeva u Beogradu trostruko skočio, onda ćemo razmišljati da se još više smanje kontakti", naveo je Kon.

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević napominje da samo masovno testiranje neće značiti ništa ukoliko i dalje na snazu ne budu zabrana kretanja i mere socijalne izolacije.

"Suština jeste socijalna izoalacija i svaka dalja kontrola bi značila fokusiranja na sprečavnje putovanja i širenje infekcije. To je osnova naše borbe", kazala je Kisić.

Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Kon je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je u Beograd najveći rizik od zaraze zbog najveće gustine naseljenosti stanovništva i da zato nema govora o popuštanju mera i da treba da budemo svesni da će četvrta nedelja borbe sa korona virusom biti značajno ozbiljnija.

Dodao je da i kada počne masovno testiranje da se neće testirati svaka kijavica pošto bi to bilo besmisleno.

"Biće proširena indikacija i testiraće se svi novi sa određenim simptomima i oni koji su bili u kontaktu sa njima, kao i oni oni koji budu dolazili iz inostranstva", rekao je Kon.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Napomenuo je i da je onih koji dolaze iz inostranstva sve manje pošto su zatvorene granice.

Kisić Tepavčević je još rekla da je smisao smeštanja zaraženih s lakšim simptomima na Sajmu u tome da se virus ne unosi u porodicu, te poručuje da svako treba da shvati da je to najbolje za njegovu porodicu.

Što se tiče načina zatvaranja Beograda, više o tome čitajte OVDE. Ukupan broj zaraženih na današnji dan je 384, danas je testirano 245, od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus.

Situaciju po gradovima možete pogledati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje milosavljevic

pre 4 godine

Beograd u karantin. I pola biološkog rata Srbija dobija I napraviti 7.000.000 i maski m2 ili kupiti vojne maske od Amerike, izreala, rusije, kine, i doterati avionima i policija da pozove jednog roditelja koji ce za ukucane da preuzme vojne maske, na Rts televiziji da se vrti emisija upotreba maske i Srbija je pobednik u evropi od corone. Bice tih pandemija trebace tih maski. Ma svi ljudi na planeti u kuci moraju imati maske. Ko zna mozda je corona prirodni virus iz amazonske prasume tamo idu i kinezi kao sumarski inzinjer da kupuju drvo. Prave namestaj za bogate kineze.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set