• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2020

09:37

AKO U BEOGRADU BUDE UVEDEN POLICIJSKI ČAS OD 24 SATA evo šta će se tačno dešavati i kako će funkcionisati grad!

Beograd

AKO U BEOGRADU BUDE UVEDEN POLICIJSKI ČAS OD 24 SATA evo šta će se tačno dešavati i kako će funkcionisati grad!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će Grad u najboljoj meri organizovati život u Beogradu i u slučaju najekstremnijih mera kao što je 24 sata policijski čas

Nikodijević je, odgovarajući na pitanje da li se razmišlja o toj meri, odgovorio da u štabu ne govore o tome "šta bi bilo kad bi bilo" već da slušaju stručnjake, a poručio je i da ukoliko se donese takva mera niko neće ostati bez hrane i lekova.

On je dodao da je mera koja se odnosi ne šetnju kućnih ljubimaca i dalje na snazi, ali je podsetio na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti ukinuta, ukoliko bude bilo potrebno.

- Što se tiče Sajma to je jedna od mera, mi bismo želeli da niko ne ode tamo i da nema potrebe za tim, ali niko od nas ne moze da garantuje u kom smeru će ići pandemija, ali država je spremna na svaki scenario - rekao je Nikodijević za TV Prva.

Foto: Tanjug

Nikodijević je podsetio da pijace u Beogradu rade četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 15 časova, osim Paliluske i Stari Merkator, jer su one zatvorenog tipa.

- Pijace za sada tako rade ukoliko ne bude bilo novih mera, ako ih bude, mi ćemo i radno vreme pijaca tome prilagoditi. Tezge su dezinfikovane da bi bili bezbedni i prodavci i kupci. Zaposleni u gradskim pijacama kontrolišu da se u jednom trenutku ne nađe veći broj ljudi - rekao je on.

(VIDEO) UĐI U NAŠ VOZ! Gradska opština Zvezdara POKRENULA AKCIJU! Glavni akteri POZNATE LIČNOSTI: Volonteri, javite se, SRBIJA I STARIJI NE MOGU BEZ VAS!

Primetio je da se poštuju zabrane kretanja, odnosno ograničenja na pijacama i da mu je drago što veliki broj i kupaca i prodavaca nosi zaštitnu opremu i vode računa o zdravlju i bezbednosti.

- Ako budemo ovako nastavili mislim da će pijace nastaviti da rade i tokom sledećih nedelja - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug

U prevozu, kako je rekao, svi osim zdravstvenih radnika moraju da imaju plaćenu kartu, a kada je reč o parkingu ne plaćaju ga samo zdravstveni radnici u okviru bolničkih centara, a svi ostali u gradu ga plaćaju kao i prethodnih dana.

(VIDEO) VESIĆ O NOVIM MERAMA IZOLACIJE U BEOGRADU! Sve zavisi isključivo od nas, vojska priskače u pomoć!

Podsetio je da gradski štab prati odluke republičkog, navodeći da je njihov zadatak da sve te mere koje se donesu se prilagode tako da život u gradu normalno funkcioniše.

- Ako se pojave nove mere mi ćemo ih na dovoljno efikasan način ponovo prilagoditi uslovima zivota, da građani mogu da idu do apoteka, marketa - rekao je Nikodijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 4 godine

ako se uvede 24 policijski cas to ce biti kraj demokratije jer ko ce meni da donese hranu buzdovani ce da krkaju a mi nula

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set