• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.04.2020

21:37

GRAĐANI, EVO KAKO DO NAMIRNICA VAŠEG OMILJENOG PRODAVCA SA PIJACE! Vesić najavio: Preko sajta "Gradskih pijaca" dostavljaćemo robu ljudima!

Beograd

GRAĐANI, EVO KAKO DO NAMIRNICA VAŠEG OMILJENOG PRODAVCA SA PIJACE! Vesić najavio: Preko sajta "Gradskih pijaca" dostavljaćemo robu ljudima!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad, s obzirom na to da su pijace u Beogradu zatvorene, organizovati dostavu robe građanima, i to posredstvom sajta „Gradskih pijaca”

- Obezbedili smo direktne kontakte sa proizvođačima i pomogli im da mogu da dostave svoju robu, tako da će građani ono što inače kupuju kod svojih omiljenih prodavaca na pijaci, moći da dobijaju direktno dostavom. Verujem da će mnogi to koristiti - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da se ulice već dve nedelje peru hlorom, te da na taj način „Gradska čistoća” obavlja dezinfekciju. Pored toga, od juče se dezinfikuju unutarblokovske površine i to sa šesnaest pikapa, uz danas ustupljen još jedan broj vozila od privatnika. Do kraja nedelje, dodao je Vesić, završiće se svih deset gradskih opština, a onda početi ispočetka.

- Pored toga, Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se izvrši dezinfekcija svih stambenih ulaza, kojih u nadležnosti ''Gradskog stambenog'' ima oko 220 hiljada. Zadužene su opštine da angažuju privatne kompanije da to urade, a pomoći će i pomenuto javno komunalno preduzeće. Dezinfekcija ulaza obavljaće se svake nedelje - rekao je Vesić za TV Pink.

Foto: Printscren TV Happy

 

On se osvrnuo na lažne informacije pojedinih upravnika zgrada, čak i predstavnika opština, da ove mere nisu potrebne, što je, kako je ocenio, nedopustivo. To je direktan atak na zdravlje ljudi, ocenio je Vesić.

- U Srbiji danas postoji samo jedna stranka, a to je Srbija, i samo jedna borba, borba za život svakog građanina - naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao i da je Grad Beograd juče naložio da se izvrši vanredna inspekcija 152 registrovana privatna staračka doma na teritoriji Beograda. Neki od njih su očigledno prestali da rade, pa je kontrola obavljena u 130 objekata, rekao je Vesić.

- U tim domovima ima više od četiri hiljade starijih ljudi. Već sutra ćemo dostaviti zvaničan izveštaj premijerki kako bismo zajedno sa državom preuzeli neophodne mere i kako bismo ih zaštitili jer su oni najugroženiji - rekao je Vesić, navodeći da u državnom gerontološkom centru ima 1.156 korisnika, koji su potpuno obezbeđeni i pod medicinskim nadzorom.

Važno je i da se privatni domovi za stare stave pod kontrolu i to ćemo raditi zajedno sa republikom, u čijoj su oni i nadležnosti, zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set