• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2020

10:54

TANKOVI NA PET LOKACIJA: Grad obezbedio dezinfekciona sredstva, evo kako do njih

Beograd

TANKOVI NA PET LOKACIJA: Grad obezbedio dezinfekciona sredstva, evo kako do njih

Podeli vest

Tankovi za dezinfikacionim sredstvima koje će građani moći da koriste za dezinfekciju zgrada u kojima žive postavljeni su danas u Beogradu

Tankovi se trenutno nalaze na pet lokacija - u Zemunu, na Starom gradu, Čukarici, Novom Beogradu i Paliluli, a do kraja dana će biti postavljeni na svih 18 planiranih teritorija, rekao je Tanjugu gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

"Sve opštine su dobile sugestiju gde da postave tankove i kako će da organizuju distribuciju tog sredstva građanima", rekao je Tanjugu Radojičić.

U tankovima se nalazi rastvor natrijum hipohlorit 0,1 postotni i građani će u toku dana moći da ga uzmu u određenoj količini.

Uz to će dobijati i upustvo kako treba da se ponašaju i šta treba da dezinfikuju, prekidače, gelendere, poštansku sandučiće.

Gradonačelnik objašnjava da ispred zgrade treba da stoji krpa natpoljena tim sredstvom, kako se virus ne bi unosio unutar stambene jedinice.

"Kako se bude trošilo, tako ćemo i dopunjavati tankove, ali i proceniti da li treba da ih ima na više lokacija", istakao je gradonačelnik.

POČELA DEZINFEKCIJA međublokvskih površina u Beogradu! Još jedna mera ZAŠTITE ŽIVOTA I ZDRAVLJA GRAĐANA

Prema njegovim rečima, ovo je još jedan od načina u pokušaju da se korona virus ubije dezinfekcijom.

Data je i naredba opštinama da angažuju one subjekte koji su pre epidemije radili dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju i da sa njima profesionalno čiste ulaze i zgrade.

"Zavod za biocide i medicinsku ekologiju radi dezinfekciju onih zgrada, ustanova i pozicija koje epidemiloška služba proceni da treba. Oni sa 21 ekipom od prvog dana aktivno rade na tome. Pojačavamo te ekipe i povećavamo broj ljudi koji će raditi sa njima", dodaje on.

Kaže da se ovih dana intenzivirano obavlja i prskanje međublokovskih prostora i ulica.

"Ceo krug počinje pranjem ruku i nošenjem zaštitnih maski i rukavica, a i pridržavanjem pravila distance. Svako u svom segmetnu treba da da svoj doprinos u borbi protiv korona virusa", istakao je Radojičić.

RAKIJA I SIRĆE NEMAJU EFEKTA! Evo šta treba da koristite da biste DEZINFIKOVALI POVRŠINE i RUKE - ovo jedino POMAŽE!

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić pozvao je sve građane i predsednike stambenih jedinica, da dođu i da preuzmu dezinfekciono sredstvo.

"U toku dana ćemo dobiti i prikladnu ambalažu za sredstvo, a količine će biti razdeljene u zavisnosti od površine koja je potrebna da se dezinfikuje. Apelujem na građane Zemuna, a i Beograda, da se pridržavaju svega onog što struka kaže", rekao je Matić.

Predsednik Zemuna pozvao je sve građane te opštine da se jave na telefone 011/6350-012, 011/3168- 088, 011/3778-470 u terminima od 8 do 17 sati ukoliko im je neophodna pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set