• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

07.05.2020

09:53

OBJAVLJEN RED VOŽNJE GSP OD PETKA! Pogledajte detaljan spisak linija! (FOTO)

Beograd

OBJAVLJEN RED VOŽNJE GSP OD PETKA! Pogledajte detaljan spisak linija! (FOTO)

Podeli vest

U petak će javni gradski prevoz početi da saobraća po letnjem redu vožnje, uz dodatne redukcije. To znači da će van jutarnjeg i popodnevnog špica biti ostvaren svaki drugi polazak autobusa, tramvaja ili trolejbusa, dok će od 10 do 13 sati i posle 21 čas vozila saobraćati na svakih pola sata. Na gradske ulice vratiće se i tramvaji 6, 7, 9, 12 i 14, koji su bili ukinuti zbog rekonstrukcije Savskog trga.

Na ulice grada u petak ujutru izaći će 1.058 vozila, dok će na prigradskim linijama voziti 234 autobusa. Vozila će saobraćati po letnjem redu vožnje, koji u normalnim oklonostima startuje od 20. juna, odnosno sa početkom školskog raspusta. To znači da će u gradu u startu biti manje vozila nego što je slučaj sa zimskim redom vožnje, iako će po novim merama u jedan solo autobus moći da uđe samo 25 putnika. Problem je što će i ovaj letnji red vožnje dodatno biti redukovan.

Tokom saobraćajnih špiceva (šihti) od 6.00 do 9.00 i od 13.00 do 17.00 vozila će saobraćati po rasporedu, dok će od 10.00 do 13.00 i posle 21.00 saobraćati na svakih 30 minuta, potvrdio je Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

SVA PRAVILA NA JEDNOM MESTU! Vanredno stanje je ukinuto, nema više policijskog časa, ali ovih mera ćemo OD DANAS, ipak, morati da se pridržavamo!

Letnji red vožnje podrazumeva i da je ukinut svaki drugi polazak, što znači da će i od 17.00 do 21.00 biti manjak vozila.

Foto: tanjug

Po redukovanom redu vožnje, u petak će ići i linije BG voza. Konačni redovi vožnje trebalo bi da budu objavljeni u četvrtak. Nadležni tvrde da će vozila biti dovoljno.

ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU, A KAKO DO BUS PLUS KARTICE? Gužve na lokacijama za izdavanje mesečnih karata, ALI POSTOJI JEDNOSTAVNO REŠENJE!

Uz 153 gradske, 316 prigradskih i pet trolejbuskih linija, u petak startuje i sedam tramvajskih. Linije 6, 7, 9, 12 i 14 će ponovo raditi i prelaziće, sve sem tramvaja 6, ponovo preko Savskog mosta, pošto deo od Nemanjine ka Savskoj još nije završen, već samo deo ka Karađorđevoj.

Foto: TANJUG/ EDIB TAHIROVIC/ nr

VOZE SE I DECA

Gradski prevoz moći će da koriste i deca koja idu u vrtić ili u produženi boravak u školi.

Podrazumeva se da je reč o mališanima do 12 godina starosti i da su u pratnji roditelja koji ima odgovarajuću putnu legitimaciju ili dnevnu kartu uz radni nalog.

IZMENE NA LINIJAMA 26, 26N I 27

Zbog radova u Rableovoj ulici do 12. maja, linija 27 ići će ulicama Semjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovnom trasom.

Takođe, zbog zatvaranja Zaplanjske, linije 26 i 26N će od petka do 30. juna u oba smera saobraćati ulicama Kruševačka, Husova, Ljubićka, Kumodraška, Darvinova i dalje redovnom trasom.

Foto: GSP

Foto: GSP

Foto: GSP

Foto: GSP

Foto: GSP

Foto: GSP

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set