• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2020

11:45

VLADA SRBIJE USVOJILA 4 NOVE MERE! Evo kolika je kazna za nenošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima!

Beograd

VLADA SRBIJE USVOJILA 4 NOVE MERE! Evo kolika je kazna za nenošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima!

Podeli vest

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.
 

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.
 
Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.
 
Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Foto: Tanjug/pixabay

 


 
Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.
 
Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.
 
Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.
 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć donošenje novih mera, a više o tome pročitajte OVDE.

Prema poslednjem preseku od četvrtka u 15 časova, broj zaraženih u Srbiji bio je 359, a 82,5 odsto od tog broja su iz Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set