• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

07.07.2020

22:36

POČELA KONTROLA NOŠENJA MASKE U ZATVORENOM! PRVI DAN BEZ KAZNI

Beograd

POČELA KONTROLA NOŠENJA MASKE U ZATVORENOM! PRVI DAN BEZ KAZNI

Podeli vest

U Beogradu je juče počelo kažnjavanje građana koji ne nose masku u gradskom prevozu i zatvorenim objektima

Svi oni koji ne budu poštovali ovu odluku dobiće prekršajnu prijavu i novčanu kaznu od 5.000 dinara. Kontrole će vršiti sanitarni inspektori uz pomoć radnika GSP i obezbeđenja objekata.

Ukoliko situacija bude zahtevala, na teren će izlaziti i komunalna policija. Građani su juče poštovali ovu meru, i do zaključenja ovog broja nije napisana nijedna kazna.

5

hiljada dinara je kazna za nenošenje maske u zatvorenom

Što se tiče ugostiteljskih objekata, od vikenda do juče prijave su podnete za četiri objekta koji nisu poštovali radno vreme do 23 sata.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, građani su uglavnom juče bili odgovorni, a najveća disciplina primećena je u gradskom prevozu.

- Kontrole su počele, za sada nismo kaznili nikoga u gradskom prevozu jer su svi nosili masku i nadam se da će tako i ostati. I ugostitelji su tokom prethodna tri dana pokazali odgovornost i svoje objekte zatvarali do 23 časa. Ipak, komunalna policija otkrila je četiri objekta koja su radila duže od propisanog vremena - ističe Vesić.

Lončar: Rigoroznije kontrole zaraženih u kućnoj izolaciji

Policija će u saradnji sa sanitarnom inspekcijom kontrolisati da li zaraženi pacijenti bez simptoma koji se leče u kućnim uslovima poštuju meru samoizolacije, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
- Moraćemo da vratimo sve ono što smo radili ranije, a to je telefonsko kontrolisanje i kažnjavanje - naglašava ministar Lončar.
Podsetimo, u kućnu izolaciju šalju se zaraženi koji nemaju nikakve simptome bolesti.

Na pitanje koje službe su nadležne za pisanje kazni, on objašnjava:

- Sanitarni inspektori pišu kazne za nenošenje maske u javnom prevozu, radno vreme ugostiteljskih objekata kontroliše komunalna policija. U tržnim centrima i drugim zatvorenim prostorima za nošenje maske i distancu odgovorni su vlasnici. Nošenje maske i držanje distance u pošti kontroliše obezbeđenje te pošte.
 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set