• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2020

17:38

SUTRA SE U BEOGRADU OTVARAJU BAZENI NA OTVORENOM! Ovih 11 PRAVILA će svi MORATI DA POŠTUJU!

Beograd

SUTRA SE U BEOGRADU OTVARAJU BAZENI NA OTVORENOM! Ovih 11 PRAVILA će svi MORATI DA POŠTUJU!

Podeli vest

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je pravila po kojima će od sutra morati da rade svi javni bazeni na otvorenom i kupališta u Beogradu

- Neki otvoreni bazeni su danas radili, neki nisu i to nije normalna situacija na plus 35", napiso je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku i dodao:

- Građanima treba da omogućimo da koriste otvorene bazene uz poštovanje strogih pravila. Od sutra će u našem gradu raditi svi bazeni na otvorenom".

Usvojeno je 11 pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima.

Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra.

 

 

Zabranjeni timski sportovi

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara.

U barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1,000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta i pozivamo sportske centre, da ukoliko je moguće, uvedu rezervacije.

"Pozivam sve posetioce na bazenima da poštuju mere fizičke distance i lične higijene i tako čuvaju i sebe i druge. Mislim da smo pronašli meru između potrebe da otvoreni bazeni rade jer su dani sve topliji i da se sačuva zdravlje ljudi", napisao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set