• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2020

13:20

NEMORALNO OPTUŽIVATI VUČIĆA ZA NEŠTO ŠTO JE PROBLEM ČITAVOM SVETU! Vesić: Korona nije zahvatila samo Srbiju! Ipak, mi se dobro borimo!

Beograd

NEMORALNO OPTUŽIVATI VUČIĆA ZA NEŠTO ŠTO JE PROBLEM ČITAVOM SVETU! Vesić: Korona nije zahvatila samo Srbiju! Ipak, mi se dobro borimo!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je drugi talas virusa korona nešto o čemu bi trebalo da se govori, jer je zahvatio ceo svet, a ne samo Srbiju, koja se, kaže, dobro bori uprkos činjenici da ne spada u red bogatih zemalja.


Vesić je gostujući na TV Hepi rekao da je u Srbiji od početka epidemije preminula 381 osoba, a, primera radi, u Velikoj Britaniji 44.798, što je, dodaje, 117 puta više, a Velika Britanija nije 117 puta veća od Srbije.


Dodao je da je u SAD umrlo 137.403 osobe, u Nemačkoj 9.134…. dok se u svim zemljama beleži porast broja zaraženih.

“U pitanju je globalni trend i mi se zaista veoma dobro borimo uprkos činjenici da ne spadamo u red bogatih zemalja. Imamo opremu, kapacitete u bolnicama još uvek, respiratore za koje se lično predsednik borio. Uspevamo da očuvamo zdravstveni sistem u nemogućim uslovima”, rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju.

Vesić je ocenio da je “nemoralno optuživati Vučića za nešto što je problem čitavom svetu”.

”Najgore je što ga optužuju oni koji su za pet godina u četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu kupili pet respiratora… Danas samo u jednom od ta četiri KBC imamo preko 230 respiratora zahvaljaujući Vučićevom trudu”, rekao je Vesić.

Foto: Printscreen/TV happy

Dodao je da su i svi svetski lekari mislili su da će virus nestati sa toplim vremenom, ali se pokazalo da nije tako i da moramo da naučimo da živimo sa tim, jer ekonomija ne sme da stane.

Vesić je naveo da je Srbija, kao ekonomsku pomoć privredi i stanovništvu, dala 5,1 milijardu, što je 11 odsto Bruto domaćeg proizvoda.

"Najviše smo dali u ovom delu Evrope i deseta smo zemlja u Evropi po iznosu pomoći privredi tokom pandemije. A nismo deseta zemlja po bogatstvu. Srpski paket pomoći je četiri puta veći od onoga što daju zajedno Hrvatska i BiH”, rekao je Vesić.

To je moguće, jer su stabilizovane javne finansije, dodao je on.

“Privreda mora da radi uz strože epidemiološke mere. Moramo da naučimo da živimo sa maskama i koronom. Pooštravanje mera je dalo rezultate i sada u autobusima i tržnim centrima skoro ljudi nose maske,”, rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set