• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

24.07.2020

08:25

U Zoološkom vrtu u Beogradu ROĐENA JE PRAVA ZVEZDA,  a njeno ime će vas ODUŠEVITI - EVO KO JOJ JE KUMOVAO

Beograd

U Zoološkom vrtu u Beogradu ROĐENA JE PRAVA ZVEZDA, a njeno ime će vas ODUŠEVITI - EVO KO JOJ JE KUMOVAO

Podeli vest

Nova zvezda Zoološkog vrta u Beogradu je rođena!

Među mnogobrojnim bebicama najviše pažnje privlači mladunče belog lava, staro dva meseca.

"Mačkica" je dobila ime Koviljka, jer je rođena u vreme epidemija kovida 19. U Vrtu su svi presrećni i što su pre Koviljke poslednji put mladunče lava imali 2015. godine.

- Koviljka ostaje u našem zoo-vrtu, imali smo sreću da je žensko, zato smatramo da će se vrlo lako prilagoditi posotojećem čoporu - rekao je menadžer za odnose sa javnošću Andrej Manojlović.

Kada je Koviljka izneta iz kaveza, radi potrebe snimanja jedne televizijske emisije, lavica je doživela veliki stres, a jačina njenog krika je uplašila i rasplakala dečaka koji je bio u blizini. Od tada ekipa Zoo-vrta više ne odvaja mladunče od majke.

 

 

Posetioci ovih dana mogu da se upoznaju i sa malim servalima, belim vukovima, kengurima, divljim kozicama, čapljama i jakom (himalajskim govečetom) starim svega nedelju dana. Naime, svi u Vrtu dobre nade su posebno ponosni na kljunoroga Četkicu.

Ovde vladaju rigorozne mere zaštite od virusa korona za pingvine, koji su zatvoreni, a zabranjen je i ulaz u terarijum. Na jesen se očekuje povratak medveda, kada će biti završeno renoviranje njihovog staništa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snezana

pre 3 godine

Slatkiš mali mačeći,lavlji,puslicabela??? Čuvari okrenite glave da jedonesem kući???

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set