• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

01.08.2020

22:14

VOŽNJA U SANDALAMA - 20.000 DINARA! Nova zaduženja i obaveze za prevoznike! JEDNA VEST OBRADOVAĆE PUTNIKE!

Beograd

VOŽNJA U SANDALAMA - 20.000 DINARA! Nova zaduženja i obaveze za prevoznike! JEDNA VEST OBRADOVAĆE PUTNIKE!

Podeli vest

Izmenama odluke u javnom prevozu putnika, koje su u četvrtak usvojene na sednici Skupštine, prevoznici su dobili nova zaduženja i obaveze

Tako će na primer prevoznici, ako njihovi vozači ne voze u odgovarajućoj obući, biti kažnjavani sa 20.000 dinara.

Novim izmenama sada se onemogućava prevoznicima da stavljaju reklame na staklene površine vozila, bilo da se ona mogu otvarati ili ne, pošto je bilo dosta pritužbi putnika da zbog reklama ne vide kuda se vozilo kreće.

Prevoznici poput GSP, SP "Laste" i "Lastre", kao i privatnici poput "Arive" sada će biti u obavezi da obezbede ispravnost validatora, štampača i vozačkog kompjutera.

Dužni su da održavaju čistoću vozila, ali i ispravnost displej-tabli. Grejanje i klima-uređaji moraju biti u funkciji i uključeni kada za to postoji potreba. Ispravni moraju da budu i brojači putnika i bežični internet.

Foto: Tanjug

Vozač mora da bude u uniformi i u odgovarajućoj obući, nikako u papučama, sandalama.

Moraju da poštuju odredbe oko ulaska putnika na vrata koja su za to određena, ali su sada šoferi dužni i da prate validaciju voznih isprava putnika koji ulaze. Ukoliko nešto od ovoga ne poštuju, njihov poslodavac, odnosno prevoznik biće kažnjen sa 20.000 dinara.

Ujedno, stajališta javnog prevoza uskoro bi mogla da dobiju i automatsku dopunu beskontaktnih "smart" kartica, jer je to sada definisano novim izmenama odluke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

gradske vlasti a sta ako neki kabadahija nece to da postuje kad ga vozac opomene vec izudara vozaca ocete vi da platite tom vozacu za povrede i sikaniranje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set