• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

04.08.2020

20:51

VESIĆ: Prvi kamion sa delovima spomenika Stefanu Nemanji krenuo za Beograd!

Beograd

VESIĆ: Prvi kamion sa delovima spomenika Stefanu Nemanji krenuo za Beograd!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u Beogradskoj hronici Radio-televizije Srbije da je prvi kamion sa delovima spomenika Stefanu Nemanji krenuo danas iz Rusije za Beograd, te da 15. avgusta počinje njegovo postavljanje na Savskom trgu čija je rekonstrukcija u toku

Spomenik će biti transportovan u delovima koji će biti doveženi u deset kamiona. Prva četiri kamiona kreću iz Moskve do 7. avgust i u Beograd stižu do 14. avgusta. Naredna četiri kamiona dolaze u Beograd do 31. avgusta, a poslednja dva do 15. septembra – pojasnio je Vesić.

Kako je naveo zamenik gradonačelnika, radnici i montažeri iz Rusije stižu u Beograd 10. avgusta i dan pošto stigignu delovi postamenta već 15. avgusta počinju montiranje spomenika dok će vajar, Aleksandar Rukavišnikov, biti u Beogradu od septembra i nadgledati postavljanje spomenika.
On je naveo da je rok za postavljanje spomenika dva meseca od početka radova, odnosno 15. oktobar. 

Foto: printscreen facebook

VESIĆ: Tabla sa informacijama o Blagoju Jovoviću od sutra u njegovoj ulici u Zemunu!

Najavljeno je da će spomenik biti u Beogradu do danas, ali je rok pomeren za deset dana zbog carinskih procedura sa Rusijom i dodatnih procedura zbog epidemije virusa kovid 19. Spomenik je bio završen i spreman za trasnport u Beograd sredinom marta ali je zbog vanrednog stanja i zatvaranja granica sve odloženo za skoro pet meseci, odnosno do 15. avgusta – rekao je Vesić.

Vesić je izrazio zadovoljstvo radovima na rekonstrukciji Savskog trga rekavši da će to biti najveći pešački trg u Beogradu površine 12 hiljada metara kvadratnih, dok će saobraćajnice zauzimati devet hiljada metara kvadratnih.

Foto: printscreen facebook

Na novom trgu biće 250 novih stabala od čega je 60 već sada zasađeno – poručio je Vesić i rekao da je ponosan jer je to treći gradski trg koji se rekonstruiše za vreme njegovog mandata u Gradskoj upravi. Slavija, Trg Republike i sada Savski trg su postali mesta na koje ljudi žele da dolaze, a dovoljno je setiti se na šta su ličile Slavija i prostor ispred stare Železničke stanice, pa da vidite kako se Beograd menja, napreduje i razvija se – poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set