• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.09.2020

19:39

VESIĆ: Beograd će finansirati obnovu uništenih spomen-tabli

Beograd

VESIĆ: Beograd će finansirati obnovu uništenih spomen-tabli

Podeli vest

Grad Beograd će finansirati obnovu spomen-tabli glumcu Velimiru Bati Živojinoviću na Vračaru, a zajedno sa kompanijom Novosti nove table piscima Slobodanu Seleniću i Antoniju Isakoviću, kao i slikaru Mići Popoviću na Studentskom trgu na Starom Gradu, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Posle razgovora sa predsednicima gradskih opština Vračar i Stari Grad, dr Milanom Nedeljkovićem i Radoslavom Marjanovićem, Vesić je naveo da će postavljanje spomen tabli obezbediti te dve gradske opštine.

Istakao je da se nada da će, zajedno sa ministarstvima kulture i pravde, biti pronađen zakonski način da se ubuduće skrnavljenje spomenika kažnjava oštrije.

- Nažalost, danas kada lopovi i budu uhapšeni oni na sudu prođu sa minimalnim kaznama ili budu oslobođeni zbog male ''ekonomske'' vrednosti table ili spomenika. Vreme je da se vrednuje i kulturna vrednost i da oni koji je uništavaju budu kažnjeni - napisao je Vesić na Fejsbuku.

GRAD BEOGRAD JE DOBIO DOZVOLU DA ZAPOSLI JOŠ 150 KOMUNALNIH MILICIONERKI I MILICIONERA! Vesić: Konkurs za prijem biće raspisan narednih nedelja

On je uništavanje spomen-ploče Bate Živojinovihca nazvao skandaloznim i podsetio da je na teriroriji opština Vračar i Stari grad poslednjih godina uništeno više spomen tabli, od one koja je posvećena Velimiru Bati Živojinoviću, do onih posvećenih piscima Slobodanu Seleniću i Antoniju Isakoviću i slikaru Mići Popoviću, koje je svojevremeno zajedno sa gradom postavila kompanija Novosti.

Posebno je istakao da je pre nekoliko godina drugi put bila uništena statua devojčice Milice Rakić, ubijene u NATO agresiji, u Tašmajdanskom parku, kao i da je nakon što je statua obnovljena zajedničkim radom grada Beograda i kompanije Novosti, postavljen alarm kako bi bila sačuvana od lopova.

- Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su spremni da oskrnave i ukradu statuu ubijenoj devojčici - istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

GRAD BEOGRAD JE DOBIO DOZVOLU DA ZAPOSLI JOŠ 150 KOMUNALNIH MILICIONERKI I MILICIONERA! Vesić: Konkurs za prijem biće raspisan narednih nedelja
Beograd

GRAD BEOGRAD JE DOBIO DOZVOLU DA ZAPOSLI JOŠ 150 KOMUNALNIH MILICIONERKI I MILICIONERA! Vesić: Konkurs za prijem biće raspisan narednih nedelja

Prvi put, građanke i građani Sopota, Lazarevca ili Obrenovca imaće komunalne milicionere koji će ih štititi od komunalnog nereda i onih koji se bahato ponašaju, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da će stanicu komunalne milicije dobiti naselja na levoj obali Dunava, kao i delovi Zemuna koji ne pripadaju najužem centru ove opštine

02.09.2020

11:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set