• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

09:33

SADA JE VIŠE DECE U VRTIĆIMA NEGO PRETHODNIH NEDELJA Radojičić: Službe i ustanove u Beogradu dobro funkcionišu

Beograd

SADA JE VIŠE DECE U VRTIĆIMA NEGO PRETHODNIH NEDELJA Radojičić: Službe i ustanove u Beogradu dobro funkcionišu

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je jutros da sve službe i ustanove u gradu dobro funkcionišu u okolnostima povećanog rizika od koronavirusa, navodeći da se to odnosi i na javni gradski prevoz, ali i na škole i vrtiće na teritoriji grada.

Prema podacima kojima raspolaže, predškolske ustanove i vrtići imaju popunjenost od oko 40 odsto u ovom momentu, dok je, kako kaže, ona iznosila oko 66 odsto prethodnih godina.

"Imamo više dece u vrtićima nego prethodnih nedelja, kada je popunjenost bila 20 odsto, što dovoljno govori o stepenu poverenja u funkcionisanje sistema u Beogradu", naveo je gradonačelnik za RTS.

Kada je reč o prevozu, on navodi da će na 11 gradskih linija biti povećan broj autobusa i da će ih biti 14 više.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 



"To znači da ćemo imati ukupno 1371 autobus koji će prevoziti sugrađane. Pratićemo, zasad prevoz dobro funkcioniše, najznačajniji je timski rad koji moramo da zadržimo i u narednom periodu", istakao je Radojičić.

On je, povodom pojave korona virusa u pojedinim školama, predočio i analize Saveta pedijatara koje je saopštilo da je opravdan početak školske godine u učionicama i da ništa ne može zameniti takav način obrazovanja.

"Oni su naglasili da 90 odsto infekcija deca pokupe u kući i samo 10 van kuće, dok u školi još manje. U samoj učionici najmanji je rizik da se deca zaraze, treba obratiti pažnju na vanškolske aktivnosti. Još jednom apelujem na održavanje distance i skrećem pažnju da je nošenje maski najvažnije", zaključio je Radojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set