• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.09.2020

12:52

Kontinuirano unapređenje proizvodnje pitke vode u PP „Makiš”

Beograd

Kontinuirano unapređenje proizvodnje pitke vode u PP „Makiš”

Podeli vest

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković posetio je danas PP „Makiš”, najveći pogon za proizvodnju pitke vode u okviru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, te se u razgovoru sa rukovodstvom pogona i sa zaposlenima upoznao sa proizvodnim procesom i sa obimom investicija realizovanih tokom poslednjih godina. Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća Miloš Dangubić

– Tema razgovora bili su i planovi za dalje investiranje u cilju kontinuiranog unapređivanja procesa proizvodnje pitke vode na PP „Makiš”. Ono što sam ovde video govori o tome da smo ovaj proces podigli na viši stepen i da građani ne moraju da brinu o kvalitetu vode jer je on na najvišem nivou – istakao je Marković.

Foto: Beograd.rs

U sklopu posete obišao je postrojenje za proizvodnju vode „Makiš 2”, kao i renoviranu i rekonstruisanu Pogonsku laboratoriju PP „Makiš”, gde je dobio informacije o postupku kontrole kvaliteta proizvodnje pijaće vode i kontrole fizičko-hemijskih i bioloških parametara po fazama procesa proizvodnje.

Foto: Beograd.rs

Na kraju posete, svečano je pustio u rad novo postrojenje za UV dezinfekciju vode, čime je nivo bezbednosti i zdravstvene ispravnosti beogradske vode podignut za još jedan stepenik više.

– Proizvodni pogon „Makiš” je još jednom doveden u rang najopremljenijih i najbezbednijih postrojenja za proizvodnju pitke vode u svetu i mi ćemo nastaviti da ga unapređujemo – zaključio je Marković.

Foto: Beograd.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set