• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.09.2020

18:04

VESIĆ: Dok su drugi rešavali problem otpadnih voda u Beogradu su ćutali, bilo bi tako i dalje da predsednik Vučić nije potpisao memorandum o izgradnji fabrike!

Beograd

VESIĆ: Dok su drugi rešavali problem otpadnih voda u Beogradu su ćutali, bilo bi tako i dalje da predsednik Vučić nije potpisao memorandum o izgradnji fabrike!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je francuska agencija AFP potpuno u pravu kada kaže da je Beograd jedini veliki grad u Evropi koji ispušta fekalnu kanalizaciju bez prerade u svoje reke Savu i Dunav, ali i da bi tako i dalje bilo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao memorandum o izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu

Vesić je to objavio na svom Fejsbuku reagujući na prilog francuske agencije u kojem se kaže da Beograd nema sistem za tretman otpadnih voda i da sirovu kanalizaciju izbacuje u Dunav, drugu po veličini reku u Evropi.

On je istakao da su Zagreb, Ljubljana i Budimpešta rešavali ovaj problem pre više decenija i upitao se zašto to nije uradila tadašnja vlast u Srbiji i Beogradu.

- Ðilas i Tadić nisu znali da se izlivaju otpadne vode u naše reke. Naravno da jesu, ali ih to nije interesovalo. Dok su drugi gradovi rešavali ovaj civilizacijski problem u Beogradu su ćutali. Zato sada to rešava naša vlast. U tome je razlika između njih i nas - napisao je Vesić.

Vesić je na svom Fejsbuku napisao da kanalizacija Beograda ima oko sto direktnih izliva iz kojih se u naše dve reke izliju godišnje fekalne vode zapremine 60 hiljada olimpijskih bazena, ali i da će ove jeseni početi izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda.

- To je prva faza ove fabrike dok će u drugoj fazi ona koštati oko 500 miliona evra, jer će imati spalionicu za mulj. Ova fabrika pokriva teritoriju na kojoj živi 1,5 miliona ljudi i kada bude počela da radi ukinućemo 80 od 100 direktnih izliva kanalizacije - napisao je on.

Vesić je dodao da se pored toga projektuju još četiri manje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, Ostružnici, Obrenovcu i Vinči, a da sledećeg proleća uz izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava počinje izgradnja postrojenja za predadu otpadnih voda.

"Znači Beograd rešava ovaj veliki i civilizacijski problem. Sami, bez sredstava EU, bez donacija, od naših para", rekao je Vesić i zapitao se kako niko iz pređašnje vlasti nije želeo da rešava problem otpadnih voda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set