• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2020

22:29

VESIĆ: Sledeće godine bez listi čekanja u vrtićima

Beograd

VESIĆ: Sledeće godine bez listi čekanja u vrtićima

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novi vrtić "Paun" u Surčinu, kojem je uručio knjige za biblioteku, i istakao da je u Beogradu izgrađeno ili se gradi osam vrtića, dok je u toku proces raspisivanja nabavke za još šest

- To znači da će u narednih godinu dana imati izgrađenih 14 vrtića, u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece, kolika je bila i lista čekanja. To se nije desilo u istoriji grada i ponosan sam zbog toga, jer je ulaganje u decu, ulaganje u budućnost - rekao je Vesić.

Vrtić u Surčinu je, kaže, rešio problem roditelja sa te opštine, jer sada nema liste cekanja, objekat može da primi oko 250 dece, a u njemu trenutno boravi oko 200 mališana.

Vesić je rekao da će do kraja godine biti raspisani tenderi za izgradnju vrtića na Miljakovcu 3, Braće Jerković, Mirijevu, na levoj obali Dunava i u Mladenovcu.

Foto: Tanjug

Raspisan je i konkurs za izgradnju vrtića na Vračaru, koji će imati oko 700 kvadratnih metara, a primaće oko 300 dece.

Takođe, u fazi izgradnje su vrtići na Čukarici, Zemunu, Rakovici i Bežanijskoj kosi, rekao je Vesić i podsetio da je pre devet godina na listi čekanja u Beogradu bilo oko 10.000 mališana.

- Sa decom koja budu upisana u vrtiće, dostići ćemo 75 odsto, što je u skladu sa strategijom Vlade Srbije, koja propisuje da sve lokalne samouprave do 2025. godine moraju da imaju najmanje 70 odsto dece u vrtićima - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Stevan Suša kaže da je Surčin u predhodnom periodu uložio mnogo truda da sve škole opremi i uredi, te da je vrtić "Paun", jedan od primera.

Foto: Tanjug

- Ovaj vrtić je jedan od lepših u Beogradu", rekao je Suša i dodao da će se nastaviti sa ulaganjima u školske ustanove.

On je rekao da bi 2022. godine trebalo da počne izgadnja još jednog vrtića, čime bi bio rešen problem vrtićke dece narednih generacija u Surčinu.

Foto: Tanjug

Vrtiću "Paun" oko 250 knjiga donirala je izdavačka kuća Vulkan, iz edicije "Vulkančić", a direktorka Nada Osmajić rekla je da su počastvovani pozivom Grada da se pridruže akciji, što će činiti i ubuduće, jer se na ovaj način vaspitačima omogućava još kvalitetniji rad sa mališanima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spasi Srbiju i leči se

pre 3 godine

Sigurno su dobili i primerak knjige „AVAV:jadna priča"

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set