• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.01.2021

17:52

DONACIJA SPORTSKOM CENTRU RAKOVICA! Vesić obišao ovaj objekat: U NAREDNOM PERIODU JOŠ VEĆA ULAGANJA! /FOTO/

Beograd

DONACIJA SPORTSKOM CENTRU RAKOVICA! Vesić obišao ovaj objekat: U NAREDNOM PERIODU JOŠ VEĆA ULAGANJA! /FOTO/

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Sportski centar „Rakovica” i tom prilikom naveo da je Grad Beograd za žensku teretanu u ovom objektu donirao pedeset kvadratnih metara „tatami” podloge. Zajedno sa njim objekat su obišli i član Gradskog veća Filip Marjanović, državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, direktorka JP „Poslovni centar Rakovica” Dušica Stojković i predsednik opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima

– Kupovina opreme je jedan od najboljih načina za pomoć sportskim centrima, a bez obzira na to što će neko reći da ova donacija nije previše značajna jer košta oko 100.000 dinara, trebalo bi znati da su sve donacije i ulaganja u sport važni. Takođe, cilj posete je i promotivnog karaktera, jer izuzev građanki i građana Rakovice, za ovaj sportski centar mnogi ne znaju. U SC „Rakovica” trenira nekoliko profesionalnih klubova, ali i mnogo dece. Ukoliko želimo da imamo zdravu naciju i da budemo sportska nacija, moramo da ulažemo u kompletnu sportsku infrastrukturu, a ne samo u najveće i najpoznatije sportske objekte. Zbog toga je važno pomagati opštinske sportske centre, a ovo je jedini na teritoriji opštine Rakovica – rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Grad Beograd donirao sprave sportskom centru

On je izrazio nadu da će Grad Beograd uskoro rešiti određene imovinsko-pravne probleme, kako bi zajedno sa Opštinom mogao da pristupi kompletnoj rekonstrukciji ovog sportskog centra i obezbedi nove sadržaje.

– Sigurno je da građani Rakovice imaju potrebu za modernim sportskim centrom u kojem će im biti omogućeno kvalitetno treniranje, odnosno rekreacija – rekao je Vesić i zahvalio direktorki JP „Poslovni centar Rakovica” Dušici Stojković, rekavši da je u kratkom periodu uradila više nego što su mnogi u prethodnim godinama.

Foto: Beograd.rs

Sada u Sportskom centru Rakovica imaju bolje uslove

Prema njegovim rečima, objekat u kojem se nalazi SC „Rakovica” nije nov, ali je dobro očuvan i sasvim sigurno poseduje kapacitet za nove sadržaje.

– Želimo da obezbedimo bolje uslove sportistima koji ovde treniraju, ali i ljudima koji se rekreiraju. U narednom periodu treba očekivati još veća ulaganja – stigla je podloga, a tu su i nove sprave za vežbanje. Poznato je koliko fizička aktivnost doprinosi zdravlju i zbog toga je na nama da građanima obezbedimo najbolje moguće uslove – poručio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Predstavnici Grada u SC Rakovica

U prethodnom periodu u ovom objektu zamenjeni su vrata i prozori zahvaljujući čemu su sve prostorije toplije, objekat je postao energetski efikasniji jer je za njegovo grejanje potrebno manje energenata. Postavljena je nova LED rasveta, okrečeni su hala, teretana, svlačionice i hodnici, dok je obnovljeno i hiljadu kvadratnih metara tribina. Pre toga sanirani su krov i fasada objekta, rekonstruisan je parket hale, kao i svlačionice. Posebno je ulagano u ženski deo teretane, za koji je nabavljena nova oprema, traka za trčanje, bicikl i drugi sportski rekviziti, a sada i „tatami” podloga zahvaljujući Sekretarijatu za sport i omladinu i Asocijaciji za školski sport Grada Beograda. Sportski centar „Rakovica” nedavno je bio domaćin Otvorenog prvenstva Beograda u streličarstvu, kao i pojedinačnog prvenstva Srbije za mlađe kategorije u boksu.

Foto: Beograd.rs

Sportski centar Rakovica

Tokom obilaska Vesiću je predstavljen i prostor za sportske klubove i legende koje su stasavale u Rakovici. Prikazana je stalna izložbena postavka na panoima posvećena legendarnom fudbaleru i prvoj „Zvezdinoj zvezdi” Rajku Mitiću, koji je deo života i prve fudbalske korake napravio baš u Rakovici. Osim Rajka Mitića, u kutku za sportske legende Rakovice postavljeni su i panoi posvećeni najboljim sportskim kolektivima u opštini, Fudbalskom klubu „Rakovica”, Rukometnom klubu „Rakovica”, Košarkaškom klubu „Ras” i Bokserskom klubu „Belka”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set