• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2021

09:30

Danas počinje vakcinacija u hali 3 Beogradskog sajma! /Foto/

Beograd

Danas počinje vakcinacija u hali 3 Beogradskog sajma! /Foto/

Podeli vest

Vakcinacija protiv korona virusa počinje danas i u Hali 3 Beogradskog sajma

Vakcinacija protiv korona virusa nastavljena je i danas na Beogradskom sajmu gde će se, od 11 sati, imunizacija vršiti i u hali 3. 

"Grad Beograd je pripremio novi punkt za vakcinaciju sugrađana", rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je kapacitet hale 3 veći nego kapacitet hale 11, gde se vakcinacija već vrši.

Vesić je najavio da će vakcinacija u hali 3 početi u 11 sati. 

"Na Beogradskom sajmu, kada ova dva punkta budu zajednički radila, a to je danas u 11 sati, moći ćemo da vakcinišemo već u ovom danu oko 8.000 građana. Očekujemo da ćemo kapacitete povećavati u narednim danima, kako bi se vakcinisali svi Beograđani", rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić

Podsetio je da u svih 17 beogradskih opština rade kol centri putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši.

Foto: Informer

Hala 3 Beogradskog sajma

"Činjenica da je najviše vakcinisano zdravstvenih radnika i penzionera govori o tome da su prioritetne grupe najzastupljenije kada su u pitanju ljudi koji su vakcinisani, a podatak od 48,5 odsto muškaraca i 51,5 odsto žena govori da pratimo i polnu strukturu stanovništva", rekao je Vesić.

Dodao je da nije zadovoljan time što Beograd nije među prvih pet gradova, kada je u pitanju procenat stanovništva koji se vakcinisao.

"Najteže je taj procenat postići u Beogradu, obzirom na to da Beograd ima najviše stanovnika, ali potrudićemo se da u narednim danima, otvaranjem novih punktova, uz povećanje kapaciteta naših domova zdravlja koji od juče rade u dve smene i vakcinišu građane, povećamo taj procenat", dodao je Vesić.

Foto: Informer

Hala 3 Beogradskog sajma

Još jednom je pozvao sve da se vakcinišu jer je, ističe, vakcina jedini način da izađemo na kraj sa epidemijom i vratimo se normalnom životu.

"Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti životu kao pre marta prošle godine", poručio je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRETI LI SRBIJI NOVA, OPASNIJA, EPIDEMIJA? Dr Petrović: U narednom periodu bi problem mogla da bude DENGA GROZNICA, spremamo se za to!
Društvo

PRETI LI SRBIJI NOVA, OPASNIJA, EPIDEMIJA? Dr Petrović: U narednom periodu bi problem mogla da bude DENGA GROZNICA, spremamo se za to!

Epidemiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, dr Vladimir Petrović smatra da smo sa svakim vakcinisanim dalje od novog talasa. Ako vakcinišemo 30 odsto populacije i više, nećemo imati novi talas. Odziv na imunizaciju je vrlo dobar i krenuli smo u pravom trenutku. Mislim da nećemo imati više ovakav talas kao ovaj treći, ali to će zavisiti od nivoa kolektivnog imuniteta, koji ćemo postići vakcinacijom

25.01.2021

07:52

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set