• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2021

16:55

STANIVUKOVIĆ U PRVOJ ZVANIČNOJ POSETI BEOGRADU: Srećan sam i ponosan u ime cele Republike Srpske! S Radojičićem na otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

Beograd

STANIVUKOVIĆ U PRVOJ ZVANIČNOJ POSETI BEOGRADU: Srećan sam i ponosan u ime cele Republike Srpske! S Radojičićem na otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju srpske prestonice, kao i o jačem povezivanju dva grada

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, a tokom dana u planu je poseta Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, te večerašnjem otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

Radojičić je istakao da su Beograd i Banjaluka dva bratska grada i ukazao da veruje u bolju saradnju, koja je, kaže i u prethodnom periodu bila dobra.

- Ovo je dobar momenat da intenziviramo i unapredimo saradnju i u sledećim mesecima i godinama. Sistem vrednosti u koji zajedno verujemo može da dovede do još bolje saradnje između dva naša grada - poručio je Radojičić.

Foto: Tanjug

Radojičić i Stanivuković

On je naveo da će se formirati zajedničko Koordinaciono telo, koje će konkretizovati dogovore, kako bi, ističe, građani Beograda i Banjaluke imali direktne koristi i poboljšanje kvaliteta života.

Stanivuković je posebno istakao momenat njegovog dolaska u Beograd.

- Da smo ovako zamišljali, bolje ne bismo zamislili, ni dan, ni vreme, ni datum ni mesto. Srećan sam i ponosan, u ime naroda Banjaluke i cele Republike Srpske da smo u prvih 30 dana našeg mandata i rada došli baš danas u Beograd, na dan Svetog Save, na dan kada se otvara novi trg i spomen obeležje u čast naše najvažnije dinastije, tvorca Stefana Nemanje, koji je postavio temelje naše državnosti i Svetog Save koji je postavio temelje vere, koja i danas spaja naš narod -
naveo je Stanivuković.

Poručio je da je zajednička dužnost, ko god bio na čelu dva grada, da se sarađuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set