• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2021

10:54

Vesić: Vučićev predlog o udžbenicima je patriotski usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda!

Beograd

Vesić: Vučićev predlog o udžbenicima je patriotski usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju budu pisani i štampani u Srbiji patriotski čin usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je film "Dara iz Jasenovca", koji je snimljen zahvaljujući podršci predsednika Vučića, pokazao koliko mlade generacije malo znaju o Jasenovcu i zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom.

"Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji kao da je ponovo vratilo rodonačelnika naše najznačajnije srednjovekovne dinastije među Srbe koji su ga skoro zaboravili. Zato je neophodno da udžbenici nacionalne istorije o Jasenovcu, srpskom srednjem veku, o Nemanjićima i drugim događajima od značaja za našu istoriju mlade generacije uče", rekao je Vesić i dodao da ni Francuzi ili Nemci ne bi dopustili da im udžbenike nacionalne istorije izdaju stranci.

Vesić je ponovio da će grad Beograd obezbediti tablet sa besplatnim internetom za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, kojih je u Beogradu oko sedamdeset hiljada, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će Grad tablete nabaviti u narednih mesec dana i tako dati veliki doprinos digitalizaciji zemlje. Vesić je rekao da će tokom maja grad Beograd raspisati tender za kupovinu digitalnih udžbenika tako da će svako dete u Beogradu od prvog do četvrtog razreda imati tablet, internet i digitalne udžbenike.

"Ovaj projekat mi je jedan od najdražih koje radim u Beogradu jer ulaganje koje će Grad Beograd imati u tablete i digitalne udžbenike jeste ulaganje u budućnosti naše dece i naše zemlje", istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lovre

pre 3 godine

Predlog je na mestu mada su ga mnogi pogrešno protumačili.

Marko

pre 3 godine

Malo nacionalne osvešćenosti je preduvano od strane opozicije.

Marko

pre 3 godine

Malo nacionalne osvešćenosti je od strane opozicije okarakterisano kao šovinizan.

Bojana

pre 3 godine

Treba da se sačuva ali i sagleda istina o Srpskom narodu onako kako je, a ne kako nam drugi propisuju. Baš sam oduševljena ovom idejom da ćemo konačno svojoj deci prenositi istoriju predaka baš onakvu kako su nam je prepričavali stariji.

Dragana

pre 3 godine

Da se udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju pisu i štampaju u Srbiji patriotski je cin usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda.

Tina

pre 3 godine

Tako je, moramo postovati i cuvati nasu proslost kako bi nam bila bolja i uspesnija buducnost.

Misss

pre 3 godine

Vesic je u potpunosti u pravu. Treba nasa deca znati istoriju svojih predaka.

Mily

pre 3 godine

Ovom odlukom odbranicemo srpski identitet i nauciti mlade generacije istoriji nase nacije!

Joka

pre 3 godine

Deca treba da uče o požrtvovanosti i stradanju svojih predaka.

klara

pre 3 godine

Zaista sjajan predlog, treba cuvati nasu istoriju a pogotovo nasa deca trebaju da je znaju.

Kristina

pre 3 godine

Predlog je zaista na mestu, najvise i treba ulagati u obrazovanje nasih mladih.

Jelena

pre 3 godine

Ovo je veoma hrabra inicijativa. I treba da obrazovanje bude utemeljeno na pravim vrednostima i Srpskoj istini

nina

pre 3 godine

Naše školstvo ide u korak sa najrazvijenijim zemljama.

Markan

pre 3 godine

Udzbenici moraju da se stampaju u Srbiji i tu nema nikakve dileme.

Aki

pre 3 godine

Da se ne zaboravi kroz sta je nas narod prolazio i patio.

Jovana

pre 3 godine

Иницијатива председника Вучића је сасвим разумљива, јер су наша деца учила садржаје из географије, српског језика и историје, која нису одговарала реалним догађајима у прошлости!

Lea

pre 3 godine

Prava stvar i krajnje vreme da sami pišemo svoju istoriju.

Stevan

pre 3 godine

Ovakva vest je ohrabrujuća, pomenuti predmeti su osnov obrazovabja svakd države inicijativa jd krenula od predsednika ali nadležne institucije će pomenutu ideju realizovati, pohvalbo i dobro da istoriju učimo u skladu sa istorijskim činjenicama.

23

pre 3 godine

Srbija ne sme da zaboravi jasenovac jadovno gornju gradisku logore smrti zato je bitno da sami pisemo svoju istoriju

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set