• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2021

11:30

Radojičić obišao trg na uglu Balkanske i Admirala Geprata: Grad će uložiti još 480 miliona dinara za izgradnju sličnih malih trgova

Beograd

Radojičić obišao trg na uglu Balkanske i Admirala Geprata: Grad će uložiti još 480 miliona dinara za izgradnju sličnih malih trgova

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je jutros novi, uređeni skver na uglu ulica Balkanske, Admirala Geprata i Gavrila Principa, gde su završeni radovi i sinoć pušten saobraćaj u toj raskrsnici

- Verujem da će ovo biti jedno od značajnih mesta za okupljanje sugrađana i turista. Dobro je povezano sa Savskim trgom i uz Balkansku sa centrom grada - istakao je gradonačelnik za Tanjug.

On je dodao da je na samom skveru i u Ulici Milovana Milovanovića i raskrsnici koju čine ulice Milovana Milovanovića, Balkanska, Admirala Geprata i Gavrila Principa, rekonstruisano 4.000 metara kvadratnih, a da vrednost radova iznosi 92 miliona dinara.

U budućem periodu, kaže, Grad će uložiti još 480 miliona dinara za izgradnju sličnih malih trgova na raznim lokacijama u Beogradu.

"U ovom trenutku se radi na uglu ulica Birčaninove i Bulevara oslobođenja, zatim će se raditi na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog, a potom i Mileševske i Cara Nikolaja drugog, u Kraljevića Marka...", rekao je Radojičić.

Rekonstruisan prostor je prilagoden pešacima povećanjem površine za njihovo kretanje, dok je zastor na kolovozu urađen od sitne kamene kocke dok su na trotoarima kamene ploče.

Prostor je oplemenjen novim uličnim mobilijarom, klupama za sedenje, a predviđena su i mesta za parkiranje bicikala.

Urađena je nova ulična LED rasveta, kao i dve nove zelene površine sa zasadenim niskim rastinjem, a posađeno je i 14 novih stabala.

Sa njim je novu "pjacetu" na Savskom vencu obišao i predsednik te beogradske opštine Miloš Vidović, sa kojim je gradonačelnik jutros, pre obilaska, imao radni sastanak, uz direktore JKP sa teritorije grada kao i gradskim sekretarima, gde su razmotrili najvažnija pitanja za stanovnike te opštine.

Foto: Beoinfo

Novi trg

Radojičić je podvukao značaj dovršetka izgradnje projekta "Beograda na vodi", a takođe je naveo da je u prethodnom periodu puno učinjeno na planu infrastrukture.

"U ovoj opštini živi više od 35.000 sugrađana na 1400 hektara površine. Od 2014. do sada su sređene 83 ulice, urađeni su mnogi infrastrukturni projekti među kojima i šest velikih parkova i tri igrališta na otvorenom. Vrednost tih radova iznosila je oko 500.000 evra", naveo je Radojičić.

Kao jedan od problema napomenuo je pitanje parkinga.

Povodom izgradnje pijace na Senjaku, rekao je da su razrešeni svi imovinsko-pravni problemi i da se sprema idejno rešenje.

"Realizacija toga biće u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, ocekujem da neki od evropskih projekata to omogući", kazao je gradonačelnik.

U toku ove godine najavio je početak izgradnje Muzeja "Beograd", čija će vrednost radova biti preko 20 miliona evra.

"Prostiraće se na 17.000 m2. Muzej će biti veoma značajan za sve posetioce, sugrađane i turiste", zaključio je Radojičić.

Predsednik opštine Miloš Vidović ocenio je jutrošnji sastanak dobrim i konkretnim.

"Savski venac je epicentar infrastrukturnih radova. Od Beograda na vodi, rekonstrukcije Savskog trga i izgradnje spomenika Stefanu Nemanji do stambeno-poslovnog kompleksa ''Skajlajn'', stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru bivše ambasade SAD, nove železničke stanice ''Prokop''", kazao je Vidović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set