• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.03.2021

10:10

SVA VOZILA GRADSKOG PREVOZA ĆE BITI EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA! Danas će biti raspisana nabavka za kupovinu 100 autobusa na gas!

Beograd

SVA VOZILA GRADSKOG PREVOZA ĆE BITI EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA! Danas će biti raspisana nabavka za kupovinu 100 autobusa na gas!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će danas biti raspisana nabavka za kupovinu 100 zglobnih autobusa na gas

- U ovo vreme sledeće godine imaćemo te autobuse na ulicama prestonice - rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

Podsetio je da strategija Beograda za smanjenje zagađenja podrazumeva da do 2030. godne u javnom prevozu prestonice više ne bude nijedno vozilo koje koristi dizel gorivo, odnosno da sva vozila budu ekološki prihvatljiva.

Foto: Beograd.rs

Cilj je da do 2030. godne u javnom prevozu prestonice sva vozila budu ekološki prihvatljiva

- Narednih pet godina kupovaćemo svake godine još po 100 autobusa, tako da ćemo do 2027. godine imati 600 vozila na gas - rekao je Vesić.

Naveo je da će 2028. godine početi da saobraća prva linija beogradskog metroa, dok će 2030. godine i druga linija biti u funkciji i dodao da tada više u Beogradu nećemo imati nijedno vozilo gradskog prevoza koje ne koristi ekološko prihvatljivo gorivo, odnosno nema pogon koji je ekološki prihvatljiv.

Foto: Beograd.rs

U ovo vreme sledeće godine imaćemo ekološke autobuse na ulicama prestonice

Koliko je to značajno može se, kaže, videti na primeru Pariza koji je sebi postavio cilj da do 2025. ima sva vozila javnog prevoza koja su ekološki prihvatljiva.

- Beograd će samo pet godina posle Pariza postići isti cilj što je sjajna stvar za sve građane prestonice - rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Only fools and horses

pre 3 godine

U ovo vreme sledeće godine...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set