A
SRBIJA NA METI TAJNIH SLUŽBI: Za nas su najopasniji Hrvati, Albanci i Crnogorci, jer moraju da se dokažu gazdama u SAD!
Albansko-hrvatske ali i crnogorske tajne službe pomognute američkom agencijom CIA nova su pretnja za Srbiju, zbog odnosa sa Rusijom. Na Balkanu po jačini prva Srbija (BIA), za njom slede Albanija (ŠIK) I Hrvatska (SOA).
Sputnjik 12. 07. 2017. 11:08
4
Informer

Sve obaveštajne službe, ili ako hoćete "tajne službe" bivših država SFRJ, nastale su po uzoru na službe iz kojih su i potekle: službi bivše Jugoslavije, Uprave za državnu bezbednost (UDBA) i Odeljenja za zaštitu naroda (OZNA). 

Imali od koga da uče

Mnogi bivši pripadnici ovih službi devedesetih, a neki tvrde i ranije, počeli su da formiraju svoje tajne službe na tlu današnjih država Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore, Makedonije - koje su tada bile nelegalne. Danas su te službe zvanične agencije za bezbednost ovih država.

Bivša braća su najopasnija

Posebno treba obratiti pažnju na Crnu Goreu, najmlađu članicu NATO, koja s obzirom na članstvo u alijansi od svoje do sada nejake Agencije za bezbednost postaje "ozbiljan pion" u svetu špijunaže. Ova država tek će biti upotrebljena protiv Srbije. Ne treba zaboraviti ni Makedoniju koja je meka za američku špijunsku mrežu agencije CIA, i može da nanese mnogo štete ukoliko se udruže sa hrvatskim i albanskim ali i bosanskim elementom.

Dušan Janjić, koji je i sam nekada pripadao tim "tajnim strukturama", kaže da je teško izdvojiti koja je trenutno služba na Balkanu najjača, ali napominje da bi, kada bi morao da se izjasni, redosled bio sledeći: Srbija (BIA), Albanija (ŠIK) i Hrvatska (SOA).

VUČIĆA I DRŽAVNI VRH SRBIJE PRATE TAJNE SLUŽBE BIH I HRVATSKE: Otkriće lidera RS Milorada Dodika TRESE REGION!

- Albanski ŠIK oduvek je bio veoma aktivan, a tu svoju aktivnost je sada proširio i na Kosovo i Metohiju. Hrvatska se veoma ozbiljno bavi svojom službom. S obzirom da su obe države članice NATO-a, mnogo im je lakše da pristupe nekim podacima koje ih interesuju bez obzira da li se to odnosi na vojnu ili tržišnu špijunažu - navodi on.

No, kako kaže, nijedna od ovih službi nije dovoljno ni velika ni "bogata" u odnosu na velike organizacije poput američke CIA, britanskog MI-6, nemačke BND, da se ne bi na njih oslanjale. 

Poseban akcenat Janjić stavlja na ulogu Turske obaveštajne službe na Balkanu, za koju kaže da je ovde prisutna još od devedesetih, kao i da je ona faktički rodonačelnik Stranke demokratske akcije.

PUTIN UPOZORAVA: Obaveštajne službe protiv Rusije koriste terorističke grupe KAO ORUŽJE!

- Turska obaveštajna služba se posle rata u BiH povukla, a njeno mesto je zauzela Saudijska Arabija. Sada je Erdogan ponovo preuzeo kontrolu - kaže on.

Po njegovim rečima, sva pažnja obaveštajnih službi i iz regiona i spolja opet je usmerena na Srbiju.

- Razlog je odnos sa Rusijom, jer 'povratak' Rusije na ove prostore, s obzirom na situaciju na globalnom nivou i odnos Srbije sa ovom državom, itekako zanima ne samo region, nego ceo svet - objašnjava Janjić.

Clipaart

Prema nekim podacima koji slove za operativne, u ovom trenutku u Srbiji deluje oko 60 tajnih službi iz 35 zemalja, uključujući i države iz regiona sa agenturom od preko 4.000 ljudi.

Međutim, sam potencijal obaveštajnih službi iz regiona nije veliki. U proseku, te službe imaju od trista do petsto "radnika", od kojih se neki nalaze i kao atašei pri njihovim ambasadama u našoj zemlji. 

Operativno je najbolje opremljena Hrvatska, ujedno ova država ima najbolju saradnju sa britanskom obaveštajnom službom (SIS), ali ta saradnja traje još od raspada SFRJ. Zagreb dobru komunikaciju ima i sa nemačkom tajnom službom, dok je Bosanska služba bezbednosti (OBA) razapeta između Turske obaveštajne službe i službe Saudijske Arabije.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

Potpuno neočekivano je da je na ovim prostorima veoma angažovana kineska obaveštajna služba (MSS). Ova služba ne radi poput ostalih, tačnije ne deli podatke tako lako sa drugim službama, a prevashodno se bavi zaštitom interesa državne politike Kine i zaštitom svojih investicija. 

Poznavaoci prilika tvrde da ova služba tako tajno i neprimetno deluje da je gotovo nevidljiva u sistemima drugih službi. Kako se tvrdi, njene dodirne tačke sa službama iz regiona su svedene na minimum, a uglavnom su zasnovane na ekonomiji.

Svi protiv svih

Slovenija i njena tajna služba (SOVA) faktički funkcioniše u okviru tajnih službi NATO-a i blisko sarađuje sa austrijskom ASIS obaveštajnom agencijom, koja slovi za jednu od najboljih. U poslednje vreme na ovim prostorima pojavili su se i agenti francuske, manje poznate tajne službe DGSE, koja se prevashodno bavi zaštitom od terorizma.Zbog uske delatnosti, u kontaktu je sa svim obaveštajnim službama iz regiona. 

Naravno, prisutna je i ruska tajna služba FSB, koja je naslednik nekadašnjeg KGB-a koji je delovao za vreme SSSR-a. FSB je posvećen posebno protivterorizmu i radu na zaštiti interesa Ruske Federacije. 

Prema nekim podacima koji slove za operativne, u ovom trenutku u Srbiji deluje oko 60 tajnih službi iz 35 zemalja, uključujući i države iz regiona sa agenturom od preko 4.000 ljudi.

Budžet Nemačke federalne službe BND meri se u milijardama. Koriste najmoderniju opremu kako bi špijunirali neprijatelje u korist vlade i smatraju se jednom od najbolje organiziranih obaveštajnih službi na svetu. Sarađuju sa svim službama iz regiona. 

(FOTO) OVI DŽIHADISTI DOLAZE U SRBIJU! Pošto veliki kalifat nije uspeo u Siriji i Iraku, TERORISTI KRVAVI RAT PRENOSE NA BALKAN!

Međutim, poznavaoci ovih prilika tvrde da problem ne leži u tome "ko koga špijunira", već da sve službe regiona imaju takozvano "podzemlje" u svom sistemu koje ne mogu da odstrane, a koji faktički rade za više stranih agentura.

(VIDEO) ZAPADNE SLUŽBE SU POKUŠALE DA VRBUJU GENERALA MLADIĆA, ODBIO JE! Životna ispovest sina haškog optuženika

- S obzirom da su velike pare u pitanju, a da su im podaci na raspolaganju nijedna služba iz regiona nije sasvim sigurna od 'špijuniranja' velikih službi, koje deluju preko pojedinaca koje su vrbovali. Zvanična saradnja među tajnim službama zapravo je samo kurtoazija. Prava špijunaža se odvija duboko u sistemima ovih službi koji neretko zarad lične koristi 'spinuju' podatke za svoje 'druge gazde' - navodi sagovornik Sputnjika koji iz ličnih razloga ne želi da bude imenovan.

Clipaart

Njegov zaključak je da Srbija treba da se čuva da ne upadne u mrežu albansko-hrvatskih "spletki" jer, kako tvrdi, ove dve države imaju najviše interesa da naškode Srbiji. 

TRAMP ĆE DOZVOLITI UJEDINJENJE SRBIJE I SRPSKE?! Šokantna procena bosanskih obaveštajaca podigla region na noge!

Na oprez upozorava i od strane najmlađe članice NATO-a, Crne Gore, koja s obzirom na članstvo u ovoj alijansi od svoje do sada nejake Agencije za bezbednost postaje "ozbiljan pion" u svetu špijunaže. Ova država, tvrdi naš izvor, tek će biti upotrebljena protiv Srbije. On kaže da ne treba zaboraviti ni Makedoniju koja je meka za američku špijunsku mrežu agencije CIA, i može da nanese 

SLIČNE VESTI
KOMENTARI4
OSTAVI KOMENTAR
Vladimir12.07.2017. 11:50
Ono što se ovde naziva "podzemljem" službi je, u stvari, mešavina kriminala, novca i raznih interesnih grupa koje u ime "nacionalnih interesa" sprovode politiku lične moći i bogaćenja... Javna je tajna da, u poslednjih nekoliko decenija, kod nas nije bilo ni jednog ozbiljnijeg kriminalca koji nije bio pripadnik tajne službe, što takodje važi i za tajkune i uticajne privrednike...
Odgovori
dejan12.07.2017. 19:07
@Vladimirapsolutno se slazem sa vama . na nasu veliku nesrecu ti i takvi ljudi ujedno predstavljaju tzv duboku drzavu. toga ima u svim zemljama ali samo kod nas tim i takvim ljudima nije nista sto je veazno za nacionalni interes i patriotizam , sveto . ali im je vlastiti i grupni interes iznad svega pa ako se ta dva poklope dobro jeste ako ne zao mi je .
Odgovori
Lala iz Banata12.07.2017. 17:23
Ми, се бојимо "Тајних служби", само кад радимо у ... - " Јавном Интересу "...!?
Odgovori
Lala iz Banata12.07.2017. 22:04
Кад год радим у "Јавном " интересу, на мене се "накаче" ... - "Тајне" службе....?!
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd -0o
-0 C
Beograd
 • Novi Sad
  0o
 • Niš
  0o
 • Subotica
  2o
 • Zrenjanin
  0o
 • Klek
  0o
 • Kula
  0o
 • Sombor
  0o
 • Vrbas
  0o
 • Vranje
  -2o
 • Prokuplje
  0o
 • Leskovac
  0o
 • Arilje
  -3o
 • Kraljevo
  -4o
 • Apatin
  0o
 • Vlasotince
  0o
 • Pirot
  0o
 • Ingija
  0o
 • Loznica
  -4o
 • Grocka
  1o
 • Kovin
  1o
 • Ruma
  0o
 • Kladovo
  3o
 • Novi Pazar
  -10o
 • Jagodina
  -4o
 • Ivanjica
  -3o
 • Titel
  0o
 • Ub
  -1o
 • Bor
  -3o
 • Nikinci
  0o
 • Batajnica
  0o
 • Surdulica
  -3o
 • Ralja
  -0o
 • Zlatibor
  -2o
 • Popinci
  0o
 • Kosjeric
  -3o
(FOTO) VASKRSNUĆE "BUBE"! Nećete verovati gde!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka