• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. S.

18.12.2014

12:09

HUMANO Savići vratili 119.900 evra, Ognjanovići, šta vi čekate?

Društvo

HUMANO Savići vratili 119.900 evra, Ognjanovići, šta vi čekate?

Podeli vest

Roditelji dvogodišnje Une Savić, za čije je uspešno lečenje od retkog oblika leukemije sakupljeno 180.000 evra, odlučili su da sav preostao novac, 119.900 evra, uplate novoosnovanom Fondu za lečenje bolesne dece u inostranstvu!

Bez dvoumljenja

Za razliku od Ognjanovića, Saša Savić, otac male Une, nije imao nikakvu dilemu šta da radi sa novcem koji je preostao od lečenja njegove ćerke.
- Ni na trenutak se nisam dvoumio. Prvih 16 miliona dinara koje je "preteklo" od lečenja sam prebacio fondu "Podrži život" još pre tri meseca, a onda sam sačekao da se otvori i državni fond i uplatio sam sve što je ostalo na Uninom računu. Znam kako izgleda čekati na pomoć i samim tim sam želeo da drugima skratim muke - objašnjava Savić i dodaje da bi svako normalan učinio isto:
- Verujem da je u slučaju Ognjanovića neko važan upetljao prste, jer bi svaki roditelj pomogao drugome ukoliko bi imao višak para.

Informer


Predsednik Udruženja za promociju i zaštitu prava pacijenta "Reakcija" Predrag Terzić ističe da je izuzetno pohvalno što su roditelji Une Savić uložili višak novca u lečenje ostale srpske dece, a da je sramno što Ognjanovići nisu povukli isti potez odmah nakon ostavinske rasprave.
- To je novac građana Srbije i strašno je prisvojiti ga ako se zna da se njime može izlečiti još desetoro dece. Ja razumem bol Ognjanovića jer sam i sam izgubio dete, ali ne mogu da razumem to što su se uvukli u mišju rupu ne razmišljajući o posledicama svog tvrdičluka. Bilo kako bilo, roditeljima Une Savić skidam kapu. Ovim potezom oni građanima vraćaju nadu u humanitarne akcije - objašnjava Terzić.

Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević iz Inđije koja je već pet godina u budnoj komi jer nema novca za lečenje u Nemačkoj, smatra da su Ognjanovići zadržavanjem novca iz humanitarne akcije pokazali kakvi su ljudi.
- Za mene je to što je otac Une Savić uradio za drugu decu najveće oličenje ljudskosti. Znate li koliko roditelja, kao što sam ja, čeka u bolničkim hodnicima na radosnu vest da će i njegovom detetu biti pružena šansa da živi. Mojoj Daci fali još 15.000 evra i, što je najvažnije, doktori u inostranstvu stavljaju ruku u vatru da su u mogućnosti da je ponovo dignu na noge - priča nesrećna majka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija