• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2015

13:19

Pacijentkinja optužuje lekara da ju je maltretirao i psovao na pregledu

Društvo

Pacijentkinja optužuje lekara da ju je maltretirao i psovao na pregledu

Podeli vest

Snežana Toroman iz Čačka koja boluje od retke bolesti hereditarni angiedem tvrdi da ju je maltretirao doktor Slobodan Krupniković i da nije nije hteo da joj ukaže pomoć kada je bila životno ugroženo. Krupniković, međutim, negira ove optužbe.


Čačanska policija je o događaju sačinila zapisnik i trenutno proverava navode prijave koju je protiv doktora Krupnikovića podnela Snežana Toroman.

Snežana Toroman, koja je jedna od obolelih od ovog retkog genetskog poremećaja, bila je prinuđena da 9. januara zatraži pomoć na Internom odeljenju čačanske bolnice, jer je trebalo da primi krvnu plazmu.

Prema njenim rečima, lekar Slobodan Krupniković, koji se tada nalazio u ambulanti nije želeo da je pregleda uz obrazloženje da nije hitan slučaj, poslao je na Urgentno odeljenje i otišao, uprkos tome što se u ovoj službi ne daje krvna plazma.

-  Pregledao me je dežurni hirurg na Urgentnom odeljenju dr Saša Jovanović koji mi je rekao da se moram javiti internisti jer sam bila u lošem stanju - priča ona danas za Tanjug i dodaje da se potom zaputila na Interno odeljenje.

Tamo je zamolila da je pregleda jedna doktorka, ali joj je rečeno da će je pregledati Krupniković.

Međutim, kako Toroman tvrdi, umesto pregleda usledile su uvrede i fizički napad od strane doktora.

- Ušla sam u ordinaciju na poziv dr Krupnikovića, koji je ironično rekao da mi je dobro, i dodao da se raspremim i priđem do njegovog stola. Onda mi je prišao, opsovao, uhvatio me za nadlaktice i još jednom opsovao. Ja sam se otrgla, izašla i pozvala policiju. Uplašila sam se za svoj život, osetila sam gušenje, a zbog bolesti bilo mi je još teže. Umesto pomoći od lekara sam dobila uvrede i pretnje - navodi ona.

Kako kaže, to nije bio prvi put da je dr Krupniković maltretira i negira njenu dijagnozu, dok se ostalo osoblje prema njoj ponelo krajnje profesionalno i etički. 

Slobodan Krupniković negirao je danas u izjavi Tanjugu optužbe Snežane Toroman, navodeći da " nije tačno to što pacijentkinja tvrdi".

On je dodao da je policiji dao izjavu i da ne želi ništa više da komentariše.

Policija je, kako je rečeno Tanjugu, sačinila zapisnik o događaju i proverava navode prijave.

Čačanska bolnica formirala je komisiju koja će razmatrati saznanja o ovom incidentu i doneti zaključak da li ima elemenata za pokretanje bilo kakvog disciplinskog postupka, rekao je vršilac dužnosti direktora bolnice dr Radoslav Milošević Tanjugu.

U Srbiji svega 56 ljudi boluje od retke bolesti hereditarni angiedem, koja se odlukuje epizodama oticanja kože na različitim delovima tela, a uzrokuje je defekt gena koji kontroliše protein u krvi.

Jedna od specifičnosti ovog oboljenja jeste potreba za stalnim pregledima i lekarskim intervencijama kada dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17