• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2015

16:09

Porodice pogođene poplavama u Krupnju dobile pomoć u beloj tehnici

Društvo

Porodice pogođene poplavama u Krupnju dobile pomoć u beloj tehnici

Podeli vest

Osamanaest krupanjskih porodica koje su pretrpele štetu u majskim poplavama danas su dobile komplete bele tehnike.


Stanovnici novoizgrađenih kuća u naselju Vašarište primili su donaciju kompanije "Gebruder Vajs" u ukupnoj vrednosti od 20 hiljada evra koju su činili šporeti na drva, frižideri, kombinovani šporeti struja-gas, veš mašine, usisivači.

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić zahvalio je donatoru i istakao da ova donacija znači mnogo jer, kako je rekao, ako neko izgubi kuću onda je i pokućstvo otišlo.

Prema njegovim rečima, građani su sada zadovoljni jer su se uglavnom vratili na ono što su imali pre poplave.

Direktor kompanije Dragan Simović rekao je da je njegova kompanija od početka poplava pomaže narodu.

- Mi ne možemo da obnovimo uspomene koje su otišle sa poplavom, ail možemo da pomognemo ljudima da nastave sa normalnim i dostojanstvenim životom - rekao je Simović.

Ministar rudarstva i enregetike Aleksandar Antić izjavio je da će ova donacija značajno unaprediti kvalitet života ugroženih ljudi.

- Za mene, kao ministra i za vladu nema bolje situacije i nema boljeg osećaja nego kada ljudi u razgovoru sa nama kažu da su zadovoljni i to znači da je lokalna samouprava, vlada i veliki broj donatora uradio veliki posao - rekao je Antić i dodao da je zadovoljan brzinom radova s obzirom na probleme.

Jedan od primilaca donacija Rade BlagojeVić kOme je klizište odnelo kuću dobio je novu u naselju vašarište, a sada i komplet bele tehnike.

Kako kaže, uselio se u novu kuću, sedam dana pre nove godine, tako da je sa porodicom praznike proveo u novom domu i kako kaže, veoma je zahvalan i zadovoljan svime što je opstignuto do sada.

Slobodan Marković iz sela Brstica takođe je primio komplet bele tehnike.

On je u poplavi izgubio kuću i celokupno imanje. On je takođe zadovoljan.

- Hvala svima, svim donatorima, kako nam je bilo dobro je, svi smo zadovoljni. Nemam ja onog plava, nema one moje kuće, ono što sam gradio tolike godine, ali ipak sam zadovoljan i svaka čast svakome, svim donatorima - kaže Marković.

Šteta od majskih poplava u Krupnju procenjena je na milijardu i 500 miliona dinara.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija