• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. S.

19.01.2015

12:49

OTAC I BRAT ME ZLOSTAVLJALI, a sad me izbacuju iz Sigurne kuće

Društvo

OTAC I BRAT ME ZLOSTAVLJALI, a sad me izbacuju iz Sigurne kuće

Podeli vest

Aleksandru Bošnjak (19) iz Vinče, koju su otac i brat seksualno zlostavljali i tukli čitave dve godine, danas izbacuju iz Sigurne kuće u Rakovici! Kako su joj objasnili, probila je sve rokove boravka u toj ustanovi (?!).

Nesrećnoj devojci, koja završava srednju školu i nema ni novac ni posao, poslednje na pameti je da se vrati porodici u kojoj je preživela horor!

- Ubiću se ako budem morala da napustim Sigurnu kuću. Kunem se, baciću se s mosta! Nemam gde da odem. Ne mogu da se vratim ocu i bratu koji su me maltretirali i ubijali od batina - kroz suze izgovara Aleksandra.

Sramotni saveti

Da stvar bude gora, Aleksandra nam je ispričala da ju je koordinatorka sigurnih kuća Vesna Stanojević savetovala da nađe "bogatog matorca" (?!).

Na pitanje novinara Informera da li je tačno da je nesrećnoj devojci poručila da pronađe čoveka koji će je neko vreme finansirati, ona je odgovorila:

- Pa jeste li vi videli tu mučenicu? Ko će nju onakvu da "finansira". Sećam se da me je pitala da li to ja nju podstičem na prostituciju, na šta sam ostala u šoku. Želim joj sve najbolje, nek se zaposli i nađe sebi krov nad glavom.

Pored toga, koordinatorka sigurnih kuća istakla je da Aleksandra samo zauzima mesto u Sigurnoj kući i da nije ugrožena.

- Ona je bila dužna da još u decembru napusti Sigurnu kuću u Rakovici. Niko je ne progoni, niko neće da je ubije, tako da smo morali da joj otkažemo boravak. Velika je devojčica, snaći će se. Morate i nas razumeti. Nismo joj ni majka ni otac da bismo joj našli stan. Neka se vrati porodici - rekla je Stanojevićeva (?!).

Nesrećna devojka ispričala je za Informer šta je sve preživela pre nego što je u decembru 2013. došla u Sigurnu kuću verujući da je našla utočište. Sve je počelo pre pet godina kada ju je otac Borislav (60) izmlatio kaišem takvom silinom da nije znala kako se zove.

- Te noći me je terao da prespavam između njega i majke u krevetu. A kada smo se probudili, prvo je naterao majku da me istuče, a ona je morala da ga posluša. Sutradan me je i on izudarao - kaže Aleksandra.

Informer

Razmišljala je šta da uradi jer ju je sve bolelo. I, umesto u školu, otišla je u Dom zdravlja u Vinči.

- Kada su me lekari videli svu u modricama, odmah su pozvali policiju i Centar za socijalni rad. Naredna dva meseca moja porodica bila je pod nadzorom socijalnih radnika. Ipak, ubrzo je sve bilo po starom, batine, pipkanje, strah... - nastavlja ispovest ova nesrećna devojka.

"Recept" za brata

Prema njenim rečima, otac ju je terao da se svlači gola i pokazuje mu telo.

- Prvo je ulazio u kupatilo dok sam se tuširala. Govorio mi je da sam sada zrela žena i da mogu da mu se "pokažem". Pipkao me je po butinama - priseća se Aleksandra.
Paralelno sa očevim zlostavljanjem, Aleksandra se suočila i s mračnom stranom brata Aleksandra (24).

- Otac je jednom razvalio vrata moje sobe i počeo da me davi. Opet je dolazila policija, ali ništa se nije promenilo. Onda je i brat krenuo tim putem... Prebio je boga u meni, gurnuo me na zid, a potom bacio u blato. Sledećeg dana bila sam u Sigurnoj kući - navodi Aleksandra.

Ni majka Branka (48) nije bila izuzeta iz torture. Aleksandra tvrdi da ju je Borislav psihički maltretirao govoreći joj da je "trula" nakon što je preživela tumor na dojci.

Spavala po podrumima i gladovala

Aleksandra je pre dolaska u Sigurnu kuću pet dana provela po podrumima i gradskom prevozu.
- Nije mi problem da ne jedem, ali mi je hladno napolju. I plašim se ulice. Da mi samo dozvole da ostanem ovde do juna, dok završim školu i nađem posao - jedina je molba ove hrabre devojke.
Ona je, inače, do sada dobila samo jednokratnu pomoć države od 15.000 dinara. Od tih para kupila je čizme i jaknu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija