• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.01.2015

14:36

VELIMIR ILIĆ: Sami smo krivi za mnoga klizišta

Društvo

VELIMIR ILIĆ: Sami smo krivi za mnoga klizišta

Podeli vest

Sami smo krivi za aktiviranje mnogih klizišta u Srbiji zbog neplanske gradnje, iskopa i seče šuma, upozorio je danas ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić navodeći da je napravljena studija koja predviđa hitne radove za regulisanje voda, u vrednosti od najmanje 100 miliona evra u prvoj fazi

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas da smo "sami krivi za aktiviranje mnogih klizišta u Srbiji zbog neplanske gradnje, iskopa i seče šuma"! Ilić je naveo da je napravljena studija koja predviđa hitne radove za regulisanje voda, u vrednosti od najmanje 100 miliona evra u prvoj fazi.

Koga ste pitali da tu gradite, ko vam je dao papire - niko, ko je ispitao područje i da li ste dobili potvrdu da tu nije klizište, e a sada kada počne da se kliza od države tražite pomoć

Velimir Ilić

Prema njegovim rečima, napavljena i karta svih klizišta u Beogradu, kojih ima 2.350 i istakao da na tim lokacijama ne bi trebalo legalizovati bespravne objekte, kao i da treba sprečiti dalju gradnju.
- U Beograd su klizišta locirana najviše oko Umke, prema Obrenovcu, Save, kod Barajeva, iznad Sopota i kod Grocke prema Dunavu, zatim na Karaburmi, Zvezdari gde ima zgrada koje tonu, iznad Mladenovca, prema Aranđelovcu i na drugim mestima - istakao je Ilić i dodao da bi na mestima gde su registrovana klizišta mogli da se grade sportski tereni i zelene površine za rekreaciju.

- Mi moramo da napravimo jedan fond iz koga će se izdvajati sredstva za projekte i ispitivanja klizišta - naveo je Ilić, uz opasku da klizišta postoje svuda u svetu, a pogotovo kod nas pošto smo uglavnom brdsko planinsko područje.

- Ali smo i sami u pojedinim sredinama, višegodišnjom neplanskom gradnjom uz toleranciju lokalnih vlasti i inspekcijiskih službi, otvarali određena klizišta, na primer u Vladičinom Hanu, gde su kaskadno pravljene kuća i to se sada kliza - naglasio je ministar.

On kaže da građani nikog ne pitaju kada hoće nešto da grade, a posle smatraju državu odgovornom kada kuće počnu da se ruše.
- Koga ste pitali da tu gradite, ko vam je dao papire - niko, ko je ispitao područje i da li ste dobili potvrdu da tu nije klizište, e a sada kada počne da se kliza od države tražite da vam to vrati u ispravno stanje - zaključuje Ilić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija