• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.02.2015

16:43

OTAC OTROVANE DEVOJČICE: Bio je strašan prizor, deca su imala grčeve i bolove, nisu mogla da dođu do daha

Društvo

OTAC OTROVANE DEVOJČICE: Bio je strašan prizor, deca su imala grčeve i bolove, nisu mogla da dođu do daha

Podeli vest

Ljubomir Arbutina, otac male Anastasije (13), koja je posle trovanja u OŠ "Isidora Sekulić" u Šajkašu zbog najtežih simptoma zadržana na poluintenzivnom odeljenju Dečje bolnice u Novom Sadu, za Informer kaže da je u školi zatekao strašan prizor dece koja se bore da dođu do daha

 

Direktor bolnice: Moguće je da su 
nešto udahnuli, čekamo analize

Prema poslednjim informacijama, na Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine, poznatijem kao Dečja bolnica pregledano je 17 dece, a 13 ih je zadržano na lečenju.
- Sva deca imaju simptome blage respiratorne infekcije. Nakon analiza ćemo znati tačan uzrok ove nesreće. Simptomi ukazuju na to da je moguće da su deca nešto udahnula, ali bez detaljnih analiza ne možemo da kažemo o čemu se radi – izjavio je direktor Dečje bolnice doktor Slobodan Grebeldinger.

- Nastavnica me je obavestila šta se dešava. Po dolasku u školu zatekao sam veoma potresan prizor. Deca su otežano disala, gubila svest, nedostajao im je kiseonik. Neki od njih su imali jake grčeve i  bolove u stomaku, bio im je pomućen vid i padali su u nesvest - rekao je Ljubomir dodajući da je njegova ćerka sada mnogo bolje. 

Kako mu je ćerka ispričala, svest je prvo izgubilo dvoje dece, nakon čega je ona prišla da im pomogne.

- Kada im se približila, i njoj se slošilo. Onda su ih smestili u prizemlje škole, dok nisu došla kola Hitne pomoći, koja su ih prevezla u Novi Sad - kaže otac. 

Moja ćerka je htela da pomogne drugovima, ali onda je i njoj pozlilo

Ljubomir Arbutina

I očevici koji su se zatekli ispred škole u trenutku nesreće kažu da su đaci kao sumanuti istrčavali iz zgrade tražeći pomoć. 

- Nekada sam radila u toj školi i kada sam videla policiju i hitnu pomoć ispred, odmah sam potrčala đacima u susret. Bili su pogubljeni, uplašeni... Sedmaci koji su bili na času fizičkog su mi rekli da su se preforsirali i da je u sali bilo zagušljivo. Međutim, od nekih roditelja sam čula da je uzrok trovanja možda dezinfekciono sredstvo kojim je brisan parket u sali - prepričala nam je sagovornica.

Podsetimo,danas je u OŠ "Isidora Sekulić“ u Šajkašu oko 11 sati ujutru učenicima od petog  do sedmog razreda iz još nerazjašnjenjih razloga pozlilo dok su bili u fiskulturnoj sali. U toj školi su naveli da je 17 dece prijavilo neke simptome, pri čemu je 12 učenika VII razreda, a ostali su iz V i VI razreda. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17