• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2015

09:36

DOSTA NASILJA! Od početka godine pet žena nastradalo u porodičnim svađama

Društvo

DOSTA NASILJA! Od početka godine pet žena nastradalo u porodičnim svađama

Podeli vest

Od početka ove godine u Srbiji je pet žena nastradalo u porodičnim svađama, upozorila je danas Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević


Ona je za RTS rekla da skoro svakog vikenda postoji neki slučaj nasilja u porodici sa tragičnim ishodom.

Stanojević je kazala da je su slučajevi nasilja učestaliji posle praznika.

- Uvek oko Nove godine i porodičnih praznika koji bi trebalo da objedine porodice, imamo pojačana svađe i porodične probleme koji su evidentni - kazala je ona.

Govoreći o Konvenciji Saveta Evrope koja se odnosi na borbu i sprečavanje nasilja nad ženama, ona je kazala da se nada da ćemo što pre moći i da je primenjujemo.

Tanjug



To je, kazala je, veliki posao jer ima i dosta zakona na čijim izmenama bi trebalo raditi, a koji treba da regulišu ovu oblast.

Stanojević se osvrnula i na žene koje žive u vanbračnim zajednicama, a koje su često žrtve nasilja, ističući da postoji razlika u definiciji porodice u Porodičnom i Krivičnom zakoniku.

Ona je dodala da ta neusklađenost postoji godinama.

- To nije izmenjeno, malo vodimo računa o tom problemu jer devojke i žene koje žive u vanbrančnim zajednicama ne smatraju se porodicama i ne pokreće se postupak po službenoj dužnosti kada se tako nešto desi - kazala je Stanojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija