• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2015

18:44

MINISTARSTVO ODBRANE: Plate pilota u proseku iznose 83. 000 dinara!

Društvo

MINISTARSTVO ODBRANE: Plate pilota u proseku iznose 83. 000 dinara!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane danas je navelo da je premijer Srbije izneo tačne podatke koji se odnose na plate pilota majora lovačke avijacije negirajući tvrdnje Sindikata Vojske Srbije - ASNS da izneti podaci nisu tačni


Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Jovan Krivokapić je precizirao da se podaci koje je premijer izneo na jučerašnjoj konferenciji za novinare u vladi odnose na pilote majore lovačke avijacije.

- Dužnost mi je da pojasnim situaciju u vezi sa primanjima vojnih pilota koja je nastala posle nesrećnog slučaja u našem vazduhoplovstvu i iznetih podataka na jučerašnjoj sednici vlade - rekao je Krivokapić.

On je naveo da su "podaci koje je predsednik vlade izneo na toj sednicu tačni i da se odnose na platu pilota lovačke avijacije čina majora našeg vazduhoplvostva koja nakon smanjenja u proseku iznosi 83. 000 dinara".

- Kada se na tu sumu doda i letački dodatak primanja su od 104.000 do 118.000 dinara - rekao je Krivokapić.

On je dodao da su "prosečne plate pilota lovačke avijacije - potpukovnika i pukovnika 100.000 i 120.000 dinara, a iznos letačkog dodatka je od 21.000 do 35.000 dinara u zavisnosti od kategorije stručno borbene osposobljenosti".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 9 godina

Шта то раде војни пилоти?Прошетају се около авиона и назад на шах или гледање телевизије?Ја ако једном годишње видим летење војних авиона изнад Београда?Пита ли се неко како је машиновођама или возачима аутобуса и камиона.Питајте машиновође колико зарађују за радно време плус одсуство од куће?То је такав хаос да нико не брине о људима који у служби одговарају за људске животе.Свака служба им је стресна било код машиновођа или возача ГСПа!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija