• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2015

11:03

BAJATOVIĆ NAJAVLJUJE: Gas bi trebalo da pojeftini!

Društvo

BAJATOVIĆ NAJAVLJUJE: Gas bi trebalo da pojeftini!

Podeli vest

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da bi gas trebalo da pojeftini u trećem tromesečju ove godine i dodao da je faktički počelo restrukturiranje tog preduzeća

Bajatović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da bi "u trećem kvartalu cena gasa trebalo da iznosi 220 dolara za 1.000 kubnih metara".

Direktor "Srbijagasa" je podsetio da je u poslednjem tromesečju prošle godine cena gasa iznosila "380 dolara plus transport", da ove godine od januara do marta iznosi "340 plus transport", a da se u "sledećem kvartalu očekuje cena gasa od oko 270 dolara".

Bajatović je ukazao da je sada odluka o ceni gasa prešla na Agenciju za energetiku i da postoje dva razloga za poskupljenje tog energenta, od kojih je jedan skok kursa dolara, a drugi prelazak na realne cene transporta i mrežarine.

On je istakao da je to preduzeće imalo problem nerealne cene gasa i usluga, a da su najveći problem predstavljala preduzeća u restrukturiranju, kojima je isporučivan gas, koji nikada nije plaćen.

-  "Srbijagasu" duguju  milijardu i 400 miliona evra i bojim se da najveći deo tih potraživanja nije naplativ, jer je reč o sumama od skoro 300 miliona od "Azotare", odnosno od 250 do 260 miliona od "Petrohemije" - rekao je Bajatović, uz opasku da je faktički počelo restrukturiranje "Srbijagasa", koje će ostati javno preduzeće i formirati dva privredna društva - preduzeće za transport i preduzeće za distribuciju.

- Time ćemo faktički u organizacionom smislu izvršiti restrukturiranje "Srbijagasa", što je uslov za otvaranje poglavlja o energetici u razgovorima sa EU / zaključio je Bajatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija