• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

10.03.2015

14:53

ODRONI I KLIZIŠTA U TRSTENIKU, zatvoreni putevi, odsečena sela

Društvo

ODRONI I KLIZIŠTA U TRSTENIKU, zatvoreni putevi, odsečena sela

Podeli vest

Nekoliko regionalnih puteva na području Trstenika zatvoreno je za saobraćaj zbog odrona i klizišta koja su ugrozila deset sela u okolini

Kako kaže prtedsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić u ovom trenutku 10 trsteničkih sela trpi posledice aktiviranja klizišta, a situacija je najritičnija u Brezovici.

- U tom selu se može dogoditi da 9 domaćinstava ostane potpuno odsečeno, kao i u selu Jasikovica. Odroni i klizišta stvaraju veliki problem svim meštanima, pomno pratimo sutuaciju. Školska je godina i moramo voditi računa o adekvatnim alternativnim pravcima kako bi deca neometano išla na nastavu, a i kako bi hiljade ljudi mogli normalno da nastave sa radom. Vršimo i privremene sanacije svuda gde je to moguće, ali štete su velike i neophodna nam je pomoć države - kaže predsednik opštine, koji je i predsednik Kriznog štaba. 

Građevinska inspekcija je već izdala dva rešenja za hitno iseljavanje u Jasikovici, ali će broj iseljenih biti veći, ukoliko se nastavi ovako. 

- Put Jasikovica - Bučje je zatvore, pa deca u školu idu zaobilaznim putem. Put u Orlovcu saniran je juče, alu se odroni opet pojavili - navodi portparol opštine Trstenik Jelena Marković.

Odroni i klizišta  su se prethodne noći javili na području sela Planinica, Brezovica i Male Jasikovice. Zato je zatvoren put u Maloj Drenovi, a klizišta su se pojavila i u Levićima, Milutovcu i Orlovcu. 

Prema prvim procenama, na ugroženim područjima od klizišta na području Opštinme Trstenik zivi oko dve hiljade stanovnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17