• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2015

18:14

VLADA CENI ZNANJE Najboljim srednjoškolcima nagrade i do 200.000 dinara!

Društvo

VLADA CENI ZNANJE Najboljim srednjoškolcima nagrade i do 200.000 dinara!

Podeli vest

Vlada Srbije nagradiće novčanim iznosom od 20.000 do 200.000 dinara najbolje srednjoškolce koji su ostvarili uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, saopštilo je danas Ministarstvo omladine i sporta

Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, raspisao je konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za uspehe postignute na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2014. godine, navedeno je u saopštenju.

Konkurs je otvoren od danas do 17. aprila, a tekst i propozicije dostupne su na sajtu Ministarstva omladine i sporta.

Srednjoškolci će biti nagrađeni u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenju i njegovog ranga, precizirano je u saopštenju.

Najniža nagrada u iznosu od 20.000 dinara dodeljuje se osvajačima trećih mesta na republičkim takmičenjima, dok pobednici svetskih takmičenja dobijaju najviše nagrade koje iznose 200.000 dinara.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su prošle godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.

Ta takmičenja treba da se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete, Standardima za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kriterijumima za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje je usvojio Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta.

Prošle godine, po navedenom osnovu, Ministarstvo omladine i sporta je nagradilo više od 1.100 srednjoškolaca iz cele Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roditelj

pre 9 godina

Bravo ! Taman će tim parama da plate dodatnu nastavu kojom će da nadoknade zbog štrajka nesavesnih neradnika u prosveti !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija