• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2015

13:27

VERBIĆA POLILI VODOM Prosvetari napali ministra u Nemanjinoj!

Društvo

VERBIĆA POLILI VODOM Prosvetari napali ministra u Nemanjinoj!

Podeli vest

Tokom današnjeg protesta članova dva sindikata ispred Ministarstva prosvete, ministra Srđana Verbića za sada nepoznati štrajkači polili su vodom

Verbić je došao do bine postavljene u parku Manjež, odakle se obraćaju čelnici dva sindikata koji organizuju protest, u nameri da ih pozove na razgovor, ali je poliven vodom po licu, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Ministar se potom vratio u zgradu gde treba da počnu razgovori sa predsednikom Unije sindikata prosvetnih radnika Draganom Matijevićem i potpredsednikom Sindita radnika u prosveti Srbije Miloradom Antićem.

Tanjug

Matijević je pre odlaska na razgovor sa ministrom učesnike protesta pozvao na dostojanstvo.

Protest je krenuo ispred republičkog parlamenta, a prosvetni radnici su se na putu do Ministarstva, kratko zadržali i ispred zgrade Vlade.

Nemanjina ulica, gde je sedište Ministarstva prosvete, zatvorena je za saobraćaj u oba smera, kao i ulica Kenza Miloša.

Tanjug

Štrajk dela prosvetnih radnika komentarisao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekavši da nije planirano dodatno smanjene plata u javnom sektoru, da su prosvetni radnici najoštećeniji i da će prvi osetiti boljitak po ozdravljenju srpskih finansija.

- Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF - rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Nema dogovora ministra i
sindikata, štrajk se nastavlja

Čelnici dva sindikata koji su u štrajku i ministar prosvete Srđan Verbić, danas nisu postigli dogovor o zahtevima prosvetnih radnika, pa će protest u školama, koji ulazi u pet mesec, biti nastavljen.

Verbić je na sastanku sa predsednikom Unije sindikata prosvetnih radnika Draganom Matijevićem i potpredsednikom Sindikata radnika u prosveti Srbije Miloradom Antićem, rekao da zbog aranžmana sa MMF ne može da se izađe u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.

Čelnici sindikata su izrazili žaljenje zbog incidenta u kome je vodom poliven ministar Verbić, koji je, na konstataciju da su među štrajkačima sve dobri nastavnici, upitao "kako li polivaju vodom oni koji nisu dobri nastavnici".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija