• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2015

18:30

DINAR SVE JAČI Evo koliko će sutra koštati evro

Društvo

DINAR SVE JAČI Evo koliko će sutra koštati evro

Podeli vest

Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će prvi put posle četiri meseca pasti ispod psihološke granice od 120 dinara za evro i iznosiće 119,9507 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost domaće valute od početka godine

Kako je objavila Narodna banka Srbije (NBS), koja je danas kupila 10 miliona evra kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije kursa, nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti 1,0 odsto više nego pre mesec dana, a 3,4 odsto manje nego godinu dana ranije. 

Indikativni kurs dinara prema dolaru je slabiji jedan odsto i iznosi 112,5663 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je slabiji 5,3 odsto na mesečnom, a 25,7 odsto na godišnjem nivou. 

Dinar je ove godine bio najslabiji 29. januara, kada je evro vredeo 123,5774 dinara, a sutra je na novom maksimu od 119,9507 dinara za jedan evro. Dinar je poslednji put bio ispod psihološke granice od 120 dinara za evro 17. novembra prošle godine.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 90 miliona evra i kupila 190 miliona evra, računajući i današnju intervenciju, kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije kursa. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija