• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2015

13:26

DOBRA VEST ZA GRAĐANE: Niži računi za gas od aprila, otkrio Bajatović!

Društvo

DOBRA VEST ZA GRAĐANE: Niži računi za gas od aprila, otkrio Bajatović!

Podeli vest

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da će građani za april plaćati nižu cenu gasu, ali nije naveo koliko će tačno iznositi to pojeftinjenje

Pojeftinjenje će, kako je naveo, zavisiti od cene mrežarina, transporta gasa i kursa dolara.

Bajatović je novinarima u pauzi foruma o "Energetskim perspektivama regiona", najavio da će u narednom kvartalu cena gasa biti snižena sa 340 dolara na 270 dolara za 1.000 metara kubnih i dodao da će od 1. jula cena na stanici Beregovoj, odakle dolazi gas u Srbiju, biti 220 dolara. 

Kada je reč o dugovanjima Srbijagasa, Bajatović je rekao da su potraživanja tog preduzeća veća za 300 miliona evra od dugova i precizirao da Srbijagasu duguju 1,4 milijardi evra. 

Problem je što sva ta potraživanja Srbijagasa nisu naplativa, kao što su oko 300 miliona evra od Azotare, 250 miliona od Petrohemije, a postoji obećanje Železare Smederevo da će ubuduće redovno plaćati utrošeni gas, rekao je on.

Bajatović je rekao da ne zna šta će biti sa dugovanjima Metanolsko sirćetnog kombinata iz Kikinde, a slična je i situacija u naplati od toplana u lokalnim smoupravama. 

Na pitanje da li će biti isključivanje snabdevanja gasom, ukoliko se ne ostvari naplata, Bajatović je rekao da bi najviše voleo da isključi pola privrede. 

- Sumnnjam da je to realno, jer bi to značilo da bi ogroman broj ljudi ostao bez radnih mesta. Još uvek smo prisutni u vođenju socijalne politike... nadamo se da ćemo prestati do 1. juna, a realno do kraja godine - kazao je Bajatović. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bruno Zgaga

pre 9 godina

U Beloj Crkvi je prošle godine ukopana mreća za gas,ali nije spojena sa glavnim dovodom,pa tako mreža stoji,koja puno košta,a niko je ne koristi,pa je obaveštenje o ceni gasa po meni blesavo.Drugo,molio bih redakciju da udovolji znatiželji čitalaca Informera kolika je plata direktora"Srbija-gasa" Bajatovića ?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija